Skip to main content

Nyhetsarkiv

Modern bensinhandlare med nostalgi i tankarna blev ”Årets Servicehandlare”

Det blev Matthias Skånberg, innehavare av Gulf i Nol utanför Göteborg, som den 24 april fick ta emot utmärkelsen Convenience Retail Awards. Han fick den för sin systematiska utveckling av verksamheten som anpassats till nutid och framtid på ett föredömligt sätt.

Convenience Retail Awards delades ut på den stora galan i samband med Axfood Närlivs Servicehandelsdagar i Göteborg den 24-25 april. Att det blev just en trafikbutik är inte så överraskande enligt Svensk Servicehandel & Fast Foods vd Bengt Hedlund.

- Det är bransch där många tagit målmedvetna grepp i samband med att förutsättningarna ändrats. Det är inte längre bensin man tjänar pengar på och kunderna förväntar sig ett stort utbud av både varor och tjänster. Inte minst fräscha måltidslösningar vilket Gulf i Nol verkligen lyckats bra med.

Matthias Skånberg är lika glad som överraskad och säger att han haft mycket hjälp och stöd från sin handlarorganisation EMAB.

- Därigenom fick jag en knuff i ryggen och tips om vad som skulle göras om i butiken. Ganska snart märkte jag att man med små medel kan åstadkomma stora förändringar. Jag är jätteglad över det är priset och känner mig nu ännu mer taggad att fortsätta med ombyggnad och utveckling. Det här är bara början!

Motiveringen till att just Matthias Skånberg får denna utmärkelse i år lyder som följer:

Att i befintlig butik systematiskt göra förändringar som leder till ökad försäljning och lönsamhet i flera viktiga kategorier. Att samtidigt satsa fullt ut på fräscha oemotståndliga måltidslösningar som bereds på plats. Att följa upp utvecklingen och planera för ytterligare satsningar. Det är utan tvekan värt en utmärkelse som denna!

Av totalt 12 anmälda rörelser blev tre nominerade. Utöver Matthias och Gulf i Nol var det Pressbyrån i Bromma avgångshall och Statoil Sannarp Halmstad. Själva priset är att få följa med på den studieresa som Convenience Stores Sweden arrangerar nästa år. Exakt vart den kommer att gå är ännu inte bestämt. De senaste årens resor har gått till London, USA och Irland.

Det är nu femte året i rad som Svensk Servicehandel & Fast Food delar ut Convenience Retail Awards. Tidigare mottagare är:
Ghassan Ghaziri, Sialandet i Ullared (2012)
Ida Collin, Norråkers handel i Norråker (2013)
Paula Palmqvist, Frendo i Perstorp (2014)
Ulf och Helena Göök, Korv me mos i Tvååker (2015)

Axfood Närlivs Servicehandelsdagar arrangerades för femte året på Gothia Towers/Svenska Mässan i Göteborg och är Sveriges i särklass största samling för convenience-branschen. Totalt samlades under de två dagarna cirka 1 600 personer för att gå på mässa och olika seminarier. Under galakvällen i går delades det ut flera priser och kvällens övriga vinnare är:

Årets Direkten: Direkten Nöje Olofström
Årets Gulfstation: Gulf Hällevadsholm
Årets Frendo: Frendo Hultsfred
Årets Fria Servicehandlare: Bybua Godis & Tobak, Tänndalen
Årets Noon Food-Lejon: Frendo Storuman
Årets leverantör: Vitamin Well
Årets Handlar’n: Handlar’n Resele