Skip to main content

Nyhetsarkiv

Tidningen BRÖD nominerad till fint pris

Tidningen BRÖD, som ges ut av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, SBK, har nominerats till Swedish Content Awards. Tävlingen belönar de bästa produktionerna inom content marketing. Tidigare hette tävlingen Guldbladet, och den har arrangerats i 16 år.

BRÖD är nominerad i kategorin Intresse- och branschorganisationer/fackförbund, tillsammans med tidningen Motor (Motormännen), tidningen Företagaren (Företagarna) och Youtubekanalen Therese testar teknik (Teknikföretagen). 
Till årets tävling kom 217 bidrag in, och nu har en jury valt ut 79 bidrag som nomineras i de 19 olika kategorierna. Vinnarna tillkännages på en gala på Berns i Stockholm den 31 maj.

Tävlingen arrangeras av branschorganisationen Swedish Content Agencies (som organiserar kommunikationsföretag med inriktning på content marketing).

- För oss är det viktigt att informera medlemmarna om verksamheten. I uppdraget ”att göra det enklare att driva bageri och konditori” ingår även att sköta omvärldsbevakning åt medlemmarna. Tidningen är vår viktigaste kommunikationskanal som vi också satsat mycket på, säger Martin Lundell, vd på SBK.

- Till exempel görs tidningen internt för att den ska kännas som ”gjord av en medlem” i nyhetsvärdering, språk, bildval etc.

SBK mäter medlemsnöjdheten regelbundet och Nöjd-medlem-index har ökat konstant de senaste sex åren. Tidningen och övrig verksamhet samverkar. Verksamheten åstadkommer mer och mer nytta för medlemmarna. Tidningen informerar om vad som görs.

- Att tidningen nu är nominerad är SBK mycket stolt över, säger Martin Lundell. Särskilt som de andra nominerade är betydligt större och de bidragen produceras samtliga av externa kommunikationsföretag.