Skip to main content

Nyhetsarkiv

Satsning på fresh food lyfter försäljningen på bensinstationerna

Trafikbutikerna har styrt sin försäljning åt precis rätt håll. Mycket tack vare satsningen på måltidslösningar, det vill säga fräsch och färsk snabbmat vilket är precis vad kunderna efterfrågar.

Det handlar om fresh food, måltidslösningar som bereds på plats, till exempel sallader, fräscha smörgåsar, korvmenyer, bakverk med mera som haft en kraftigt positiv utveckling de tre senaste åren.

- Det är verkligen glädjande att i våra interna mätningar som utförs av HUI Research, se en så stark positiv utveckling för trafikbutikerna, säger Bengt Hedlund i Convenience Stores Sweden.

De senaste årens konsumentundersökningar som Convenience Stores Sweden genomfört har tydligt visat att kunderna vill ha måltidslösningar. Trenden är lika tydlig i storstad som på landsbygd.

- Man vill spara tid genom att handla måltidslösningar. Men kraven har blivit högre. Det ska vara både färskt och fräscht. Och här har verkligen trafikbutikerna utvecklat sina koncept i precis rätt riktning.

Fresh food, som är den tredje största kategorin i trafikbutiker, hade under första kvartalet i år den starkaste tillväxten.

- Man ökade hela tio procent jämfört med samma kvartal 2015. Det tyder på att butikerna erbjuder det kunderna efterfrågar, avslutar Bengt Hedlund.