Skip to main content

Nyhetsarkiv

28 maj är Cykelns dag!

Nu börjar nedräkningen till Cykelns dag den 28 maj – dagen då vi alla hyllar cykeln, alla fantastiska cykelhandlare och oss som älskar att cykla.

Oavsett om du pendlar, gör utflykter, handlar, semestrar eller tävlar delar vi alla vår uppskattning för cykeln. Den är ett suveränt transportmedel. Den är ett uttryck för vår personlighet. Den är ett fantastiskt njutningsmedel. Att den också är en verklig hälsofrämjare och bidrar till ett hållbart samhälle är oslagbara effekter av varje tramptag.

Det finns säkert många skäl till varför just du väljer att cykla – och alla skäl är goda om det innebär att vi cyklar!

- Cykelns dag är också en hyllning till alla kunniga cykelhandlare runt om i landet. Utan ett bra utbud av kvalitetsprodukter skulle livet som cyklist vara betydligt tråkigare. Dessutom är de den bästa coachen för att anpassa cykeln till just våra behov – och hjälper oss att upptäcka nya möjligheter att använda den på, säger Berit Gibbs, vd i Cykel Motor och Sportfackhandlarnas Riksförbund.

- Och självklart ser de till att du kan hålla cykeln i topptrim. En cykel som mår bra vill man använda oftare. Och ju mer du använder cykeln desto bättre mår du.

Så tipsa alla du känner: 28 maj är Cykelns dag!

Läs mer på www.cykelnsdag.se