Skip to main content

Nyhetsarkiv

Kids & Toys får tydligare placering på Formex

Sedan många är leksaker en del av inredningsmässan Formex i Stockholm. Inför arbetet med att planera höstens Formex stod man inför nya utmaningar. Något som bland annat medfört att alla utställare i det man kallar Kids & Toys nu erbjuds en sammanhållen yta. Något som gläder bland andra Lek- och Babybranschen.

Formex beskrivs som den största mötesplatsen för nordisk inredningsdesign. Mässan startade 1960 och anordnas två gånger per år, i januari och augusti. Det är cirka 850 utställare per mässa. Elva olika områden finns representerade och de förändras och utvecklas hela tiden, vissa områden ökar och andra minskar.

- Den tydligaste förändringen nu i augusti blir för utställare i Kids & Toys som erbjuds en ny sammanhållen yta i Hall C närmast östra entrén. Genom flytten från östra A-hallen kommer man att kunna tillgodose fler önskemål om monterstorlekar och eventuella placeringar när denna avdelning blir mer sammanhållen, säger Christina Olsson, projektchef på Stockholmsmässan.

- För att hjälpa besökarna att hitta rätt kommer det tas fram förstärkta skyltningar, en ny inramning till Kids & Toys hela vägen från entrén till hallen.

- Vi är mycket nöjda med detta och tror att det kan innebära fler besökare från vår bransch, säger Lena Hedö, informationsansvarig på Lek- och Babybranschen.