Skip to main content

Nyhetsarkiv

Ökat regelkrångel för handlarna – rapportsläpp om konsekvenserna av ett exponeringsförbud för tobak

Svensk Servicehandel & Fast Food bjuder in till seminarium i Almedalen den 5 juli. Här kommer en ny rapport att presenteras av HUI Research och därefter ska en panel diskutera frågan.

Krav på exponeringsförbud av tobaksprodukter föreslogs av den senaste tobaksdirektivsutredningen och har länge förordats av folkhälsominister Gabriel Wikström. Förslaget innebär att alla tobaksprodukter måste förvaras dolt i butiken och endast får tas fram på kundens begäran.

Men vad innebär förslaget i fråga om kostnader och ökad regelbörda för handlarna? Vad blir konsekvenserna för mindre handlare med små marginaler när de tvingas bygga om butiken för att kunna dölja tobaken?

Under seminariet kommer en ny rapport att presenteras av HUI Research, som har utrett kostnaderna som uppstår för handlare och servicebutiker om ett exponeringsförbud blir verklighet.

Efter att rapporten presenterats kommer dess resultat samt förslaget i sig att diskuteras av en panel bestående av såväl politiker som företrädare för handeln.

Seminariet modereras av Björn Berling och hålls på Josbaren, Vinäger, Hästgatan 2 i Visby.
Datum och tid: 5 juli klockan 08.30 – 10.00.
Anmälan senast 4 juli till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 08-505 970 30.