Skip to main content

Nyhetsarkiv

Trixie GmbH går in som delägare i Pet Food AB

Trixie GmbH producerar och säljer djurtillbehör till över 80 länder runt om i världen och finns på alla kontinenter. Huvudkontoret ligger i Tyskland och man samarbetar med återförsäljare i alla länder utom Frankrike, Tyskland och England där man säljer direkt. I Sverige har samarbetet skett med Pet Food AB, där man nu går in som delägare.

PetFood grundades 1981 och är en fullsortimentsgrossist inom zoofackhandeln och har kunder över hela norden. De ligger i Norrfjärden, 1,5 mil norr om Piteå och är medlemmar i Zoorf.

Trixie köper nu in sig i Pet Food, dock ligger majoritetsägandet kvar hos Maria Lundberg som är VD i bolaget och dotter till grundaren Stig-Arne Westerlund.

-Det har nu gått lite drygt en vecka sedan vi berättade om att Trixie köpt in sig i PetFood och det är otroligt glädjande att vi fått så positiv respons, både från kunder och leverantörer, säger Maria. Naturligtvis har vi även fått en del frågor om eventuellt kommande förändringar, men både internt och externt kommer vi bara fortsätta enligt de planer och strategier som vi påbörjat. Exempel på det är minskat antal leverantörer, men ökat fokus på de vi har kvar. PetFood ska även i fortsättningen arbeta med starka varumärken, både inom foder och tillbehör. Visionen är att alltid fortsätta att utvecklas för att bli det bästa alternativet för våra anställda, kunder och samarbetspartners försäkrar Maria.