Skip to main content

Nyhetsarkiv

Guld och silver till de svenska bagarna och konditorerna

Bageri 450

De Nordiska mästerskapen för bagare och konditorer arrangerades 2-3 september i Oslo. Det svenska Bagarlandslaget försvarade guldmedaljen från förra året genom bagarna Bedros Kabranian, Sara Fjällstrand och Kim Lund. Svenska Konditorlandslaget vann silver genom konditorerna Fredrik Otterberg och Rhian Shellshear.

Branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer driver både Svenska Konditorlandslaget och Svenska Bagarlandslaget som båda framgångsrikt under helgen tävlade i de Nordiska mästerskapen i Oslo.

- Bagarlandslaget och Konditorlandslaget har återigen visat på den mycket höga nivå på hantverket som svenska bagare och konditorer håller. Båda våra landslag håller världsklass och tillhör de bästa i världen. Bagarlandslaget gjorde en mycket stark insats som återigen vann Nordiska Mästerskapen, säger Martin Lundell, vd på Sveriges bagare & konditorer.

Bagarlandslaget vann Nordiska mästerskapen 2015 och försvarade guldet i Olso. I tävlingen ingår tre delar; matbröd, söta bröd och skådebröd. Dessutom vann Sverige pris för bästa matbröd och bästa skådebröd.

- Det är en fantastisk känsla att klara av att försvara förra årets vinst. Vi har tränat stenhårt och det ger resultat, säger en stolt Bedros Kabranian i Svenska Bagarlandslaget.

Konditorlandslaget skapade under tio timmar en chokladskulptur, en chokladtårta, två glasstårtor och avslutningsvis en chokladdessert.

- Jag är så stolt över konditorerna i laget. Så bra som de bakade under Nordiska Mästerskapen har de aldrig bakat tidigare och vi ska vara mycket nöjda med insatsen som ledde till silver. Danskarna som vann tillhör topp 5 i världen, så tävlingen höll mycket hög klass, säger Martin Isaksson, coach för Svenska Konditorlandslaget.