Skip to main content

Nyhetsarkiv

Vilken blir Årets Babyprodukt?

Nomineringarna till Årets Babyprodukt 2016 är klara och vinnarna kommer att avslöjas i slutet av november.
Det var 27 produkter anmälda till årets tävling. Kriterierna är att produkten ska ha lanserats i Sverige under aktuellt år och den ska innehålla en avsevärd förändring mot tidigare versioner. Är det en produkt som liknar något som redan finns på marknaden och skillnaden inte är väsentlig så klarar den inte kriterierna. Produkten ska uppfylla gällande säkerhetsnormer samt finnas tillgänglig på marknaden senast den 1 december och den ska ha ett nyhetsvärde.

Förutom Årets Babyprodukt delas det ut pris i ytterligare tre kategorier:
Årets Babyprodukt - Barn på väg (bilstol, vagn, bärselar, cykelsits mm), Årets Babyprodukt - Sköta äta sova samt Årets Babyprodukt - Säkerhet (babyvakt, hemsäkerhet, flytväst, hjälm mm).

Juryn består i år av ordförande Ulrika Magnusson Lekmer, Susanne Öhman Bonti, Anna Lavfors bloggare, Josefin Knave Content producer & Influencer på Loppi, Anna Weilemar som ”vanlig” mamma och Pontus Karlsson som ”vanlig” pappa.

De nominerade till Årets Babyprodukt 2016 är:

Amvina – Doona+, Simple Parenting
Doona+ är världens första babyskydd med integrerad vagn. Genom en enkel knapptryckning fälls hjulen ut och babyskyddet går att köra. Babyskyddet är designat för att ge föräldrar en säker och praktisk lösning både i och utanför bilen.

4P - AddBaby Silikonhantag
Silikonskydd med handtag ger ditt barn ett fast och säkert grepp om flaskan eller glaset. Främjar att barnet kan dricka själv oavsett ålder. Lätt att sätta på och ta av. Med denna på flaskan, glaset, muggen eller sportflaskan så kan den användas redan vid tidig ålder.

4P – Oblumi
Den enda digitaltermometern med 3 olika mätfunktioner. I pannan, i örat samt att man kan mäta temperaturen på vätska. Liten och smidig att ta med sig och kopplas ihop med en smartphone via en app som möjliggör att dela information, föra statistik och skapa påminnelser om medicinering.

Britax Nordiska Barn - BabySafe i-Size Flex Base
Om bilsätet lutar får även babyskyddet en lutande vinkel, vilket kan resultera i en icke-ergonomisk position för babyn och att huvudet tippar framåt. Därför har Britax lanserat BabySafe i-Size Flex Base, en babyskyddsbas med inbyggd patenterad lutningsteknologi. Justera basen för en så säker och ergonomisk position som möjligt. En inbyggd indikator visar om babyskyddets sittläge är för plant.

MaggieMars - Cozi Go – Sleep on the go
Cozi Go är ett kombinerat sov-&solskydd i pop-up format som har en universal passform för barnvagnar men även för babykorgar på flygplan. Den unika kupolformen som gör att hela skyddet ventileras och andas. Då den blockerar 97% av ljuset är den ett välkommet redskap på långflygningar men även då barnet behöver somna i vagnen

Columbus Trading - GB Pockit
Innehar rekordet som den mest kompakta vagnen på marknaden (30x18x35 cm när den är hopfälld). Väger endast 4,3 kg. Är godkänd som handbagage på flyget. Kan användas från 6 månader upp till 17 kg.

RollAbout AB - Candide Sovpåse Super AIR
En nytänkande sovpåse där hela ryggen andas samt med öppningsbar fotände. Fotänden öppnas enkelt för att reglera barnets kroppstemperatur.

ReiRei - AeroMoov Pop-Up Resesäng
En smidig och genomtänkt resesäng utöver det vanliga. Med två ligglägen, omedelbar pop-up öppning, praktiska urtag för fötterna och en vikt under 5 kg är detta en vän att ha med sig på resan.