Skip to main content

Nyhetsarkiv

Goda nyheter från DHL

Butikerna har ett avtal med DHL för sina medlemsorganisationers räkning. Ett mycket bra avtal, vittnar många som utnyttjar det och sparar in pengar om.
Nu blir det dessutom bättre tack vare en ny produkt: Home Delivery för Partigods.

Produkten Parti är utvecklad för B2B men DHL har noterat att antalet B2C-sändningar har ökat och man har svårt att hålla rätt kvalitet på de sändningarna.

I villkoren står det att vid leverans till privatperson ska man boka till en avisering, vilket i nuläget inte är tillräckligt för att säkerställa leveransen.

Med ökat antal leveranser till privatpersoner behöver man göra en förändring för att hantera dessa sändningar på bästa sätt.

Därför lanserade man den 1 november ett tillval som heter ”Parti Privat” där det ingår en CDS = Kundservice, mottagaren får ett leveransbesked samt beräknad längre lossningstid hos kund.

CDS kontaktar mottagande kund och stämmer av lossningsförutsättningar samt dag för leverans för att undvika in- och uttag.

Priset för tillvalet är 385 kr/snd.

Bokar man leveranser till privatpersoner utan att använda tillvalet ”Parti Privat” kommer sändningarna belastas med en avgift på 450 kr.

Frågor ställer ni till:
Thomas R Svensson
Key Account Manager
DHL Freight (Sweden) AB
+46 (0)708 962 383
 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.dhlfreight.se