Skip to main content

Nyhetsarkiv

Årets Babyprodukt är en rekordliten barnvagn

En barnvagn som kan tas med som handbagage på flygresan eller läggas i cykelkorgen och som till och med varit med i Guiness Rekordbok.
Där har ni Årets Babyprodukt, GB Pockit.


Det är branschorganisation Lek- och Babybranschen som utser Årets Babyprodukt. 27 produkter deltog i tävlingen vars kriterier är att produkten ska ha lanserats i Sverige under aktuellt år, innehålla en avsevärd förändring mot tidigare versioner, uppfylla gällande säkerhetsnormer och ha ett nyhetsvärde.

Den opartiskt sammansatta juryn, ger oss motiveringen:

GB Pockit är en barnvagn som saknar motstycke och som därför blev ett givet val av Årets Babyprodukt 2016. Som världens minsta vagn ihopfälld enligt Guinness Rekordbok 2014, är Pockit en banbrytande produkt som med sin existens skapat en ny trend för kompakta resevagnar. GB Pockit kan tas med som handbagage på flygresan eller i cykelkorgen, den kan till och med gå ned i handväskan! Med 17 kg som maxvikt i sitsen och 5 kg i varukorgen är Pockit med sin låga vikt 4,3 kg så liten - men på samma gång så kraftfull. Att GB i det lilla paketet dessutom lyckats inkludera en rymlig sittdel och tåliga hjul är bara att applådera. Med en GB Pockit i bakfickan behöver ingen förälder lyssna på klagomål om trötta barnben igen.

Förutom Årets Babyprodukt delas det ut pris i ytterligare tre kategorier: Årets Babyprodukt - Barn på väg (bilstol, vagn, bärselar, cykelsits mm), Årets Babyprodukt - Sköta äta sova samt Årets Babyprodukt - Säkerhet (babyvakt, hemsäkerhet, flytväst, hjälm mm).

Barn på väg: Doona +
Doona+ är den ovanligt lyckade sammanslagningen av två väletablerade produkter - barnvagnen och babyskyddet. Med Doona+ behöver babyskyddet aldrig mer bäras, nu kan det rulla fram! Men Doona+ stannar inte där, utan är även testad och godkänd för att användas som babysitter och ombord på flygplanet. Det här är hybriden som är konstruerad för att underlätta livet för den mobila familjen. Doona+ gör att det nyaste tillskottet kan följa med på alla ärenden och slipper flyttas mellan babyskydd och vagn för korta ärenden som en tur till matbutiken eller vid hämtning av storasyskon.

Säkerhet: Britax BabySafe i-Size Flex Base
Den moderna bilen blir allt mer säker för den vuxna passageraren, men utvecklingen för att skydda barnen har inte gått i samma takt. Nyare bilmodeller har skålade säten för att bilbältet ska positioneras rätt på kroppen och minimera underglidning, med följden att babyskydd som monteras med isofixbas kan få fel vinkling. Britax har återigen tänkt till och gått det extra steget. Med en liten men enkel finess kan man med Babysafe i-Size Flex Base patenterade lutningsfunktion vinkla babyskyddet i fyra olika lägen och öka lutningen med mellan 0 och 9 grader, för att hitta den allra säkraste positionen för babyn att resa i.

Sköta äta sova: AddBaby Silikonhandtag
Ibland kan något vara så enkelt och samtidigt så smart att man förvånas över att produkten inte redan existerar. AddBaby Silikonhandtag faller inom den kategorin. Detta universella handtag i livsmedelgodkänt silikon gör att det lilla barnet kan få ett rejält grepp om vilket glas, flaska eller mugg som helst. Den eliminerar dels extra inköp av särskilda drickmuggar och dels allt onödigt spill orsakat av små, blöta barnhänder som inte fulländat greppandet än. Att AddBaby Silikonhandtag dessutom både kan brukas i mikron och diskas i maskin gör att detta snabbt blir en välanvänd pryl i de flesta småbarnsfamiljer.

Juryn bestod i år av ordförande Ulrika Magnusson från Lekmer, Susanne Öhman från Bonti, Anna Lavfors bloggare på Allt om barnvagnar, Josefin Knave Content producer & Influencer på Loppi, Anna Weilemar som ”vanlig” mamma och Pontus Karlsson som ”vanlig” pappa.

För mer information:
Ulrika Magnusson
Category Manager Baby Lekmer
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+46 703 05 42 50

Lena Hedö
Informationsansvarig Lek- och Babybranschen
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+46 508 938 17