Skip to main content

Nyhetsarkiv

Starweb tryggar samtliga webbutiker med SSL-certifikatet Let's Encrypt

Som första svenska e-handelsplattform satsar Starweb på ny teknik och implementerar Let's Encrypt-certifikat för alla Starwebbutiker helt utan kostnad för butiksägaren. Med SSL-kryptering och https skyddas all data under överföring mellan webbutik och besökare.

Google Shopping var tidiga med att ställa krav på SSL och nu följer Google Chrome efter och kommer inom kort att börja varna för sidor som osäkra om de saknar SSL. Fler webbläsare väntas följa efter Google. För att möta framtidens villkor när det kommer till SSL-kryptering, satsar Starweb på ny teknik och implementerar Let’s Encrypt i butiksdelen för samtliga Starwebbutiker efter årsskiftet. Let’s Encrypt är en automatiserad och öppen certifikatutfärdare som sponsras av bl.a Google Chrome, Mozilla Firefox och Facebook för att nämna några. Let’s Encrypt motsvarar domänvalidering (DV).

- Det känns som en självklarhet att erbjuda SSL-certifikat för hela webbutiken och inte bara för själva kassan som kan upplevas som otryggt för kunden. Vi vill naturligtvis också att samtliga Starwebbutiker ska uppfattas som trovärdiga av alla webbläsare för att underlätta för våra kunders verksamhet, säger Johan Lindstedt, vd, Starweb.