Skip to main content

Nyhetsarkiv

Reitan Convenience utses till Karriärföretag 2017

I veckan presenterade Karriärföretagen sin lista med Sveriges främsta arbetsgivare 2017 och Reitan Convenience Sweden AB får utmärkelsen för tredje året i rad. Sedan 2002 har Karriärföretagen utsett Sveriges främsta arbetsgivare med syftet att visualisera de bästa arbetsgivarna yrkesverksamma och Young Professionals.

Reitan Convenience Sweden med varumärkena Pressbyrån och 7-Eleven, har för tredje året i rad utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Juryn som består av HR-profiler, employer branding-specialister och företagsledare är överens om att Reitan Convenience uppfyller de kriterier som utmärker ett karriärföretag med bland annat högsta kvalité i sitt employer branding-arbete.

– Vi är verkligen stolta över att vi för tredje året i rad blir utnämnda till ett av årets Karriärföretag. Den här utmärkelsen är ett kvitto på att vi är en bra arbetsgivare som attraherar duktiga och drivna medarbetare, vilket vi har som ambition att fortsätta göra, säger Magnus Carlsson, vd Reitan Convenience.

Inom verksamheten finns cirka 500 butiker runt om i landet som stöttas av 160 medarbetare på servicekontoret. Butikerna drivs i franchiseform där ett stort antal drivna, engagerade och högpresterande köpmän sköter den dagliga verksamheten som Reitan Convenience står för. Reitan Convenience bygger på ett värdebaserat ledarskap och ett proaktivt HR-arbete med bland annat ett brett utbud av utbildningar, för att ständigt utveckla människorna i verksamheten.

– Att rekrytera engagerade och duktiga medarbetare är någonting vi verkligen prioriterar, vilket leder till att vi har en vinnande mångfald bland medarbetare och köpmän. Vi tror på kraften inom ett starkt värdebaserat ledarskap och strävar efter att ge alla våra medarbetare en stadig grund att stå på. Det är verkligen superkul att återigen få detta utlåtande, säger Malin Eklund, HR-chef på Reitan Convenience.

Reitan Convenience AB har uppfyllt Karriärföretagens krav för att få utlåtandet som lyder:

”Ett certifierat Karriärföretag 2017 är en Svensk kvalitetsstämpel för de arbetsgivare som har högst kvalité i sitt employer branding-arbete och som kan erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter till sina medarbetare. Utmärkelsen delas ut årligen till 100 arbetsgivare.”