Skip to main content

Nyhetsarkiv

Ökat sug efter elcyklar - de storsatsar på svensk produktion

Intresset för elcyklar har växt explosionsartat på senare år. Mer än en tredjedel av det svenska folket skulle kunna tänka sig att köpa en elcykel, och försäljningen rekordökar. Nu har Cycleurope, med märken som Crescent och Monark, dragit igång produktion av elcyklar hemma i Sverige, på fabriken i Varberg.

Elcykelboomen har kommit till Sverige. Försäljningen av elcyklar rekordökar i Sverige. Under 2016 förväntas cirka 45 000 elcyklar säljas, vilket kan jämföras med 2015 då 30 000 elcyklar såldes.

Mot bakgrund av det växande intresset för elcyklar i landet väljer Cycleurope valt att dra igång tillverkning av elcyklar på fabriken i Varberg.

– Elcykeln innebär en ny mobilitetslösning som förenklar och förbättrar människors vardagsvanor, och vi ska vara en del av den här utvecklingen. Under 2017 ska vi tillverka 8 000 elcyklar av märkena Crescent och Monark, säger Tony Grimaldi, VD och koncernchef på Cycleurope.

Cycleurope/Fakta:
Cycleurope Sverige AB är ett bolag inom Cycleurope-koncernen. 1908 startade man i Varberg under företagsnamnet Monark AB. 1960 förvärvades en del av Nymanbolagen med varumärket Crescent och namnet ändrades då till Monark-Crescent AB. Sedan 1990-talet ingår företaget i Cycleurope-koncernen. Beräknad omsättning för 2016 är 600 miljoner kronor.
Genom varumärkena Crescent, Monark, Spectra och Tec bidrar Cycleurope Sverige AB till en aktiv livsstil på cykel. Varje år lämnar 100 000 kvalitetscyklar fabriken i Varberg, där cyklarna utvecklats för Svenska förhållanden.