Skip to main content

Nyhetsarkiv

Färsk rapport från världens största leksaksmässa

ingangen 450

Världens största leksaksmässa Spielwarenmesse som arrangerades för 68:e gången i Nürnberg Tyskland avslutades den 6 februari. Besökarna var fler och det internationella deltagandet ökade med 3,2 procent.

73 000 besökare från 123 länder besökte årets mässa. Mässan pågick den 1–6 februari och 2 871 utställare från 63 länder var på platts och visade upp årets nyheter för kommande julhandel.

Majoriteten av besökarna kom från Europa, Asien och Amerika. Uttryckt i land, var de största ökningarna av besökare från Italien, Ryssland och Kina.

Mässan arrangerade speciella program som man fick mycket uppmärksamhet för, speciellt för Tech2Play, där de senaste teknikleksakerna presenterades på en gemensam yta uppdelade i fem kategorier: "Elektroniska husdjur", "Robot leksaker", "RC Drones", "Virtual Play" och "3D Printing". De olika temaöarna uppmuntrade besökarna att engagera sig och prova produkterna.

Utställningen av Baby och barnprodukter fick även den mycket positiv respons och enligt en underökning som mässan gjort har intresset för de varugrupperna ökat rejält bland leksaksinköparna. Trendgalleriet i fick högst rankning i undersökningen. Där presenterades bland annat årets trender inom leksaker och vinnarna av Toy Award, som delades ut i fyra kategorier.

Näst år kommer Spielwarenmesse hållas den 31 januari till den 4 februari.