Skip to main content

Nyhetsarkiv

Ny vd vill sätta ny standard för elcyklar

Nystartad egen elcykelproduktion i Varberg och rekordstort cykelintresse. Som färsk vd för Cycleurope Sverige AB får Jonas Netterström en rivstart.
– Elcyklar är framtiden och vi ska sätta en ny hög nivå för kvalitet, säkerhet och servicetjänster även för denna typ av cykel, säger han.

Jonas Netterström kommer närmast från installationsföretaget Elajo, där han som koncernchef vänt koncernens röda siffror till svarta. Han har ledarerfarenhet från flertalet kända svenska toppvarumärken i olika branscher, men från årsskiftet är det alltså cyklar som gäller för den nye vd:n för Cycleurope Sverige AB.

- Cykling är hetare än någonsin och elcykeln står på randen till sitt genombrott nu, och jag ser stora möjligheter att öka tillväxten och hitta fler affärsmöjligheter. Som marknadsledare ska vi också bidra till att sätta en hög nivå när det gäller kvalitet och säkerhet på våra svensktillverkade elcyklar, säger Jonas Netterström.

Före årsskiftet startade Cycleurope egen elcykelproduktion i Varberg för att möta det ökade intresset för elcyklar, och just denna vecka rullar den tusende elcykeln ut ur fabriken.

Försäljningen av elcyklar i Sverige ökade i fjol, från 30 000 till 45 000. I dag står elcyklar för cirka sju procent av den svenska marknaden.

- Vi kommer som marknadsledare fortsätta vara det bolag som driver utvecklingen av elcyklar i landet. Det innebär att vi i framtiden kommer att tillverka en betydande del av Nordens elcyklar i Varberg genom våra varumärken Crescent och Monark, säger Jonas Netterström.

Utöver att tillverka produkter av högsta kvalitet och säkerhet tror Jonas Netterström att väl utvecklade servicetjänster blir allt viktigare.

- Många branscher har kommit långt när det gäller att hitta affärsmöjligheter genom att erbjuda tjänster som underlättar människors användning av produkten. Det är hög tid att det tänket nu når även cykelbranschen. Elcykeln förenklar och förbättrar många människors vardagsvanor, och allt fler upptäcker det nu och ställer högre krav på produkterna. Då är det viktigt att vi möter utvecklingen med att erbjuda tjänster som skapar trygghet i ägandet – för elcyklar är framtiden, det är ingen övergående fluga!