Skip to main content

Nyhetsarkiv

Pressbyrån i Bromma avgångshall utsedd till Årets Convenience-butik

Vinnare med Bengt 450

Det blev Caritha och Mats Ekdahl, franchisetagare till Pressbyrån på Bromma flygplats som i söndags kväll fick ta emot utmärkelsen Convenience Retail Awards. De fick den för sin satsning på en ”mini-Pressbyrå” i avgångshallen, en satellit till den stora butiken och en verksamhet som säjer för 700 000 kr per kvadratmeter!

Convenience Retail Awards delades ut på den stora galan i samband med Axfood Närlivs Servicehandelsdagar i Göteborg den 19-20 mars. Vinnaren var nominerad redan förra året, berättar Bengt Hedlund, vd i branschorganisationen Convenience Stores Sweden som delar ut priset.

- Att hitta nya sätt att sälja på och nya lägen är en viktigt del i branschens utveckling. Det man gjort på Bromma flygplats är smått genialt nytänkande som tillfört
en mycket god extra försäljning samt öppnat ögonen för fler liknande satsningar på andra platser.

Caritha och Mats framhåller två viktiga förutsättningar för att de har kunnat få den här utmärkelsen.

- Först främst är det Ann-Christine Eriksson, regionchefen på Reitan som kom med idén. Men också våra fantastiska medarbetare som anammat det här lite annorlunda sättet att jobba och som ger allt för att det ska fungera.

Motiveringen till att just Caritha och Mats Ekdahl får denna utmärkelse i år lyder som följer:

Att fånga upp förändringar i omvärlden och i konsumenternas beteende, kan vara avgörande för utveckling och lönsamhet. Pressbyrån i Bromma avgångshall är ett lysande exempel på hur kreativt tänkande, aktivt agerande, samarbete och effektivt företagande, kan skapa nya möjligheter till ny lönsam försäljning. 700 000 kronor per kvadratmeter och år säger väl allt!

Av totalt 10 anmälda rörelser blev tre nominerade. Utöver Caritha och Mats på Bromma var det Ako Malmborg, Snabbt & Gott i Malmö samt Kristina, Angelica och Sophie Engström på Gulf i Härnösand. Själva priset är att få följa med på den studieresa som Convenience Stores Sweden arrangerar nästa år. Exakt vart den kommer att gå är ännu inte bestämt. De senaste årens resor har gått till London, USA och Irland.

Ett större reportage om Pressbyrån Bromma avgångshall finns att läsa i senaste numret av tidningen Convenience Stores News. Bläddra i den på www.conveniencestores.se.

Det är nu sjätte året i rad som Convenience Retail Awards delas ut. Tidigare mottagare är:
Ghassan Ghaziri, Sialandet i Ullared (2012)
Ida Collin, Norråkers handel i Norråker (2013)
Paula Palmqvist, Frendo i Perstorp (2014)
Ulf och Helena Göök, Korv me mos i Tvååker (2015)
Mattias Skånberg, Gulf i Nol (2016)