Skip to main content

Nyhetsarkiv

Skolakvariet – Ett lyckat projekt

Vinnaren av skolakvariet 2016 är klass 5A på Madesjöskolan i Nybro. De har fått hjälp att nå toppen av Tomas Karlsson på Djurens Värld som är klassens ”mentorbutik”.


Klassföreståndare Irene Eghbal är mycket stolt över sin klass som är överlycklig över förstaplatsen och tackar Tomas som varit en bra mentor.

Tävlingsmomentet i projektet avgjordes med ett prov som samtliga elever skrivit. Provet tog upp frågor som eleverna stött på o samband med projektet. 5A på Madesjöskolan hade högst medelpoäng och vann femtusen kronor till klasskassan och en resa till antingen Universeum, Skansen-Akvariet eller Kolmårdens Tropicarium.

Projektet som finansierats av sponsorer från zoofackhandeln är ett initiativ av ZOORF (Zoobranschens riksförbund) med syftet att öka intresse för djur och den positiva effekt djurhållning skapar i samhället.

Genom att applicera problemlösningar och uppgifter från olika ämnen i läroplanen på akvariet får eleverna ett pedagogiskt och roligt sätt att lära sig på. Man lär sig inte bara matte, biologi och fysik utan får samtidigt en introduktion av djurhållning som förhoppningsvis kommer att utvecklas vidare.

ZOORF är mycket nöjda med resultatet av Skolakvariet 2016 och har redan nu satt igång arbetet med Skolakvariet 2017.