Skip to main content

Nyhetsarkiv

Retail Awards: här är handelns vinnare 2017

För tionde året i rad utsågs i helgen handelns vinnare vid den stora handelsgalan Retail Awards på Stockholm Waterfront. Till Årets butikskedja utsågs Akademibokhandeln och herrmodebutiken Rose and Born i Stockholm blev Årets butik. Sportamore vann i kategorin Årets e-handel/omnikanal. Stadium vann två priser. Totalt delades priser i tolv kategorier ut.


Susanne Ehnbåge, vd för Netonnet, tog emot kvällens första pris. Hon utsågs till Årets ledare och i juryns motivering lyfts bland annat fram att hon på kort tid har lyckats konvertera en traditionell butikskedja till ett multikanalsbolag där kundnöjdhet är A och O.

I kategorin Årets kundklubb tog Cervera hem priset för sitt lojalitetsprogram Cervera Club. Årets e-handel/omnikanal blev snabbväxande Sportamore. Stadium kammade hem två priser, dels för Årets totala köpupplevelse och dels med dotterbolaget Stadium outlet i kategorin Årets tillväxtföretag.

Andrea Norlander, som jobbar på XXL Sport och vildmark, Helsingborg, fick ta emot ett av de mest prestigefyllda priserna som Årets butikssäljare. Bland annat för att hon tar på sig matchtröjan dagligen och presterar outstanding bäst månad efter månad i butiken. Det personliga bemötandet och en service av allra högsta klass tog herrmodebutiken Rose & Born i Stockholm till vinnare av Årets butik.

I kategorin Årets logistiksatsning, kammades priset hem av elektronikkedjan Elgiganten. Fredrik Kaati och Tobias Rydberg från Södermalmspolisen i Stockholm fick priset för Årets säkerhetslyft, med sitt projekt Trygg i butik. Satsningen på service, nya tjänster och duktiga medarbetare som får de fysiska butikerna att klara konkurrensen från den aggressivt växande e-handeln ligger bakom juryns val av Akademibokhandeln som Årets butikskedja. Filippa K kammade hem priset som Årets hållbara butik/butikskedja.

Retail Awards arrangeras i år av branschtidningen Market tillsammans med Svensk Handel som under lång tid arbetat för att lyfta fram framgångsexempel inom detaljhandeln.
Tolv priser delas ut, där varje kategori har en egen jurygrupp på fem namnkunniga personer som först utser tre finalister och slutligen en vinnare.

Drygt 600 festdeltagare hade samlats på Stockholm Waterfront för att hylla vinnarna. Kvällens konferencier var Marie Serneholt och för underhållningen svarade The Soul company.

– Det var i år tioårsjubileum med rekord på 600 gäster. Det är glädjande att Retail Awards verkligen har satt sig som ett kvalitetspris för handeln, något som bland annat märks på den uppmärksamhet som finalister och vinnare får, säger Thomas Karlsson, redaktör på Market och projektledare för Retail Awards.

Vinnare Retail Awards 2017:
Årets tillväxtföretag: Stadium Outlet
Årets butikskedja: Akademibokhandeln
Årets butikskoncept: Paradiset, Stockholm
Årets säkerhetslyft: Fredrik Kaati och Tobias Rydberg, Södermalmspolisens projekt Trygg i butik.
Årets butikssäljare: Andrea Norlander, XXL Sport och vildmark, Helsingborg
Årets e-handel/omnikanal: Sportamore
Årets hållbara butik/butikskedja: Filippa K
Årets logistiksatsning: Elgiganten
Årets kundklubb: Cervera Club
Årets totala köpupplevelse: Stadium
Årets butik: Rose and Born, Stockholm
Årets ledare: Susanne Ehnbåge, vd Netonnet