Skip to main content

Nyhetsarkiv

Det svenska konditorlandslaget 2017

Svenska Konditorlandslaget har utsett de konditorer och coacher som kommer att påbörja resan mot konditor-VM 2019. Jessica Sandberg och Martin Morand är de två konditorerna som tack vare gedigen yrkeskompetens och tävlingserfarenhet kommer att ge laget stora möjligheter att lyckas i framtida tävlingar. Laget kompletteras med Jesper Långström som är coach och Tony Olsson som finns kvar som lagledare från tidigare laget. Emelie Karlén från Dessert och Choklad Stockholm kommer fortsätta sitt uppdrag som assistent till laget.


- Vi är stolta över de nya medlemmarna i Konditorlandslaget och vi har rekryterat några av de bästa konditorerna. De har fina tävlingsmeriter och de är villiga att satsa 100 procent. Jag ser framemot att börja jobba med nya laget och samtidigt dra nytta av alla våra tidigare erfarenheter från internationella tävlingar, säger lagledaren Tony Olsson.

Nordiska Mästerskapen står på tur den 22-23 september i Stockholm. Under sommaren kommer det att vara febril aktivitet för att hitta smakerna och vilka tekniker som ska användas och utvecklas. Två personer tävlar och de gör två tårtor med choklad, två glasstårtor med frukt samt 8 desserter som ska serveras på tallrik. Tävlingen är ett bra delmål inför Konditor-EM i Italien 2018,Coupe Europe de Pâtisserie och Konditor-VM i Frankrike 2019, Coupe du Monde de la Pâtisserie.

- Konditoryrket är ett yrke för framtiden och Sveriges bagare & konditorer är glada att genom Svenska Konditorlandslaget utveckla yrket och höja statusen för alla konditorer i Sverige, säger Martin Lundell, vd på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som driver Svenska Konditorlandslaget.

Svenska Konditorlandslaget 2017 består av:
Jesper Långström, coach
Tony Olsson, lagledare
Jessica Sandberg, Nya Konditoriet, Umeå
Martin Morand, Pastry Inspiration, Österlen
Emelie Karlén, Dessert och Choklad, Stockholm

Läs mer om lagmedlemmarna på http://www.konditorlandslaget.se/om-laget/