Skip to main content

Nyhetsarkiv

Plastbanta - Swedbag stöttar butiker i informationsplikten om plastpåsar

Den 1 juni 2017 började EU:s förordning om plastbärkassar som syftar till att minska användningen av plastkassar, att gälla. Direktivet innebär att butiker och restauranger som tillhandahåller plastpåsar måste informera sina kunder om deras negativa effekter.


I en ny informationskampanj framtagen i ett samarbete med BillerudKorsnäs, erbjuder Swedbag hjälp till Sveriges butiker med information och material kring informationsplikten om plastpåsar. Kampanjen syftar till att stötta butiker i informationsarbetet mot konsumenter och använda tillfället till något positivt som stärker både butikernas anseende och miljön. Genom att tillhandahålla en rad kommunikationsenheter som butikerna kan sätta sitt egen namn på bidrar Swedbag till tydlig kommunikation mot slutkunden i syfte att minska användandet av plastpåsar.

- Det finns inte många anledningar kvar längre att fortsätta använda plastkassar. Vi har ju en fantastisk råvara här i Sverige; kraftpapper från svensk skog. I de allra flesta fall går det att plastbanta i butiksledet och byta ut plastkassar tillverkade av olja mot papperskassar tillverkade av svenskt kraftpapper – det vill vi hjälpa till med, säger Pär Wik, vd på Swedbag.

I Swedbags fabrik i Jordbro tillverkas årligen över 40 miljoner hållbara papperskassar av svensktillverkat kraftpapper.