Skip to main content

Nyhetsarkiv

Butikernas nya kortinlösenavtal kan löna sig för dig

 

credit card 450

Butikerna har tecknat ett nytt kortinlösenavtal. Med sin samarbetspartner Elavon ger man den just nu lägsta avgiften för medlemmarna i de branschorganisationer som utgör Butikerna. Man ska dock vara uppmärksam på vilka snittnotor man har och vilken typ av kort kunderna företrädesvis använder.


Kort uttryckt är det gamla avtalet bättre om snittnotorna på debetkort är lägre än cirka 160 SEK och det nya avtalet är bättre om snittnotan på debetkort är högre än 160 SEK. 75 procent av alla kortbetalningar görs med debetkort.

Butikerna var först i Sverige med nytt modernt kortinlösenavtal som också har ett lågt pris. Detta tack vare ett samarbete för betalningslösningar med The Payment House och Elavon. Genom det erbjöds medlemmarna ett kortinlösenavtal av ett helt nytt slag som gav handlarna lägsta möjliga inlösenavgift.

Butikernas vd Bengt Hedlund poängterar att även om detta är det just nu bästa avtalet i handeln, så kan stora kedjor ha lägre inlösenavgift.

- Medlemmarna i Butikernas branschorganisationer är mestadels mindre verksamheter som inte själva kan förhandla sig fram till så här förmånliga priser. Deras lönsamhet kan nu förbättras om de tecknar det nya Elavon-avtalet.