Skip to main content

Nyhetsarkiv

Besök årets läckraste branschträff

Sveriges Bageri Konditorimassa 450

Den 22-24 september samlas bageri- och konditoribranschen på Kistamässan för tre dagar fyllda med tävlingar och aktiviteter i en myllrande mässhall. Nordiska Mästerskapen, tårdekorering med dessertmästaren Liv Sandberg och över 80 utställare på plats är några av helgens höjdpunkter.
– Sveriges Bageri & Konditorimässa fortsätter att vara en viktig mötesplats för branschen. Den visar gång på gång leverantörernas vilja att satsa, utveckla och stötta bagerierna - stora som små. Den är definitivt här för att stanna och bekräftar gång på gång att vi är en oerhört stark, enad och engagerad bransch, säger Jonas Hildingh, ordförande, Sveriges Bagerileverantörers Förening.


På mässan kommer besökaren kunna följa när Nordens bästa bagare och konditorer gör upp i de prestigefyllda tävlingarna live. Lagen får visa prov på kreativitet, hantverksskicklighet och smaksäkerhet, i år med utgångspunkt i temat "Movie". Från Svenska Konditorlandslaget tävlar Jessica Sandberg och Martin Morand. Från Svenska Bagarlandslaget tävlar Sara Fjärrstrand, Kim Lund och Adam Söderström.

Liv är en av de fem finalister i Årets Konditor och medlem av Stockholm Culinary Team. Hon har även deltagit i Dessertmästarna 2016 och har tagit flera guld i världsomspännande tårttävlingar. På plats på mässan skapar Liv djärva rispappersblommor, målar en trevåningstårta och dekorerar den på sitt nytänkande och banbrytande sätt.

I mässhallen presenterar en mängd företag sina senaste produkter och tjänster, allt från maskiner till råvaror. I utställningen finns även kända profiler på plats, så som Frida Leijon, Årets Konditor 2016, Pierre Ekelöf skulpterar i choklad och Carina Ahlin gör inspirerande kallskänksrecept för att nämna några. Här kan besökarna testa, smaka och prata med experter inom branschen.

Här kan du hämta din fribiljett.