Skip to main content

Nyhetsarkiv

Nytänk premieras när di-napp blir Årets Babyprodukt

”Det är obegripligt att ingen tänkt på detta förut”, säger juryn bland annat i sin motivering till varför NUK Nature Sense nu utses till Årets Babyprodukt 2017. Det handlar om en unik dinapp, utformad för att likna det naturliga flödet av bröstmjölken.

Ammande kvinnor har i årtusenden känt till att bröstmjölken kommer från flera kanaler i bröstet. Ändå har den traditionella nappflaskan under all sin utveckling alltid haft en dinapp med ett ensamt hål.

NUK Nature Sense har nu tagit fram den första dinappen utformad för att efterlikna den naturliga utdrivningen som med multipla strålar duschar barnets svalg. Den finns i fyra olika storlekar, med tre eller fler öppningar för bröstmjölk, ersättning, välling eller annan dryck att passera genom. Flaskan erbjuder vidare brett läppstöd, anti-kolikventil och tippen är extra mjuk för att i barnets mun kännas snarlik mammans bröst.

Juryn: ”I världen av nappflaskor är detta nytänk värt att premiera, även om det är obegripligt att ingen tänkt på det tidigare. Därför utses NUK Nature Sense till årets babyprodukt 2017.”

Det finns även tre underliggande klasser i tävlingen om Årets Babyprodukt. Följande vinnare har utsetts:

Barn på väg – Baby Jogger City Tour LUX
Motivering:
Liten, ihopfälld och med en uppsjö av funktioner när den väl fälls ut kan Baby Jogger City Tour LUX användas från födseln och upp till 18 kg. Vagnens unika liggdel lyckas kombinera fullstora mått och hög komfort för bebisen med att kunna vikas samman och fällas med chassit. Dessutom kan liggdelen enkelt användas fristående tack vare smarta tassar under och inbyggt bärhandtag. Sittdelen är vändbar och kan vinklas ned till fullt liggläge. Med vagnen medföljer en resväska som vagnen ryms i hopfälld oavsett om man kör den med sitt- eller liggdel.

Säkerhet – NapUp
Motivering:
NapUp är utformad för att hindra barnets huvud från att falla ned mot bröstet om barnet somnar i bilen. Huvudstödet kan monteras i fram- såväl som bakåtvända bilstolar och skyddet fälls ned när barnet börjar slumra till. Fäst med tryckknappar är NapUp designad för att lossa om olyckan skulle vara framme och bilen råkat ur för en kollision. Något liknande har inte funnits tidigare och förhoppningen är att produkten ska kunna ge bilkörande föräldrar bättre möjlighet att fokusera på vägen.

Sköta äta sova – Skip Hop Babysitter
Motivering:
Skip Hops tolkning av en babysitter innebär möjligheten att steglöst höja sitsen, från golvnivå upp till lagom höjd för barnet att sitta med vid matbordet med resten av familjen. Den har även en smart båge för leksaker, inbyggd vibration och fyra olika ljud som kan roa eller lugna. För den trångbodde finns möjligheten att fälla ihop Skip Hop Babysitter platt för enklare förvaring.

Det är branschorganisation Lek- och Babybranschen som utser Årets Babyprodukt. Ordförande i den opartiskt sammansatta juryn är Ulrika Magnusson. Hon berättar om kriterierna i urvalsprocessen.

• produkten ska ha lanserats i Sverige under aktuellt år
• produkten ska innehålla en avsevärd förändring mot tidigare versioner - det krävs till exempel mer än en ny färg på en produkt för att den ska bedömas som ny
• produkten ska uppfylla gällande säkerhetsnormer och finnas tillgänglig på marknaden senast den 1 december aktuellt år
• den ska ha ett nyhetsvärde