Skip to main content

Nyhetsarkiv

HUI expanderar – analysbehovet har aldrig varit större

HUI rekryterar Monica Bruvik, som affärsutvecklare för köpcentrum och fastigheter, Felix Åberg som analytiker med ansvar för samhällsekonomisk analys och Ola Nevander som detaljhandelsanalytiker.

- Analysbehovet har aldrig varit större och efterfrågan på kunskap om var och hur vi bygger framtidens handelsplats, hur de smartaste affärsmodellerna ser ut och hur konsumtion och konsumentbeteenden utvecklas medför att vi vill bredda vår kompetens, säger Jonas Arnberg, vd på HUI.


Digitalisering, e-handel och nya kundbeteenden förändrar snabbt detaljhandeln. E-handeln står idag för all tillväxt i sällanköpsvaruhandeln vilket snabbt ritar om kartan för köpcentrum, fastighetsägare och detaljister.

- Med Monica får vi en av landets bästa affärsutvecklare och vi kompletterar och stärker vårt erbjudande till våra kunder i att hitta framgångsrika affärsmodeller för handel säger Jonas Arnberg.

Monica kommer senast från tjänsten som gruppchef på WSP och har tidigare bland annat arbetat som VD på Centrumutveckling. Monica kommer att arbeta med affärsutveckling mot köpcentrum och fastigheter och ingå i HUIs ledning. Monica tillträder tjänsten under januari.

- Jag ser fram emot att börja på branschens intressantaste handelsanalysföretag. HUI har marknadens bästa förståelse för e-handel och dess effekter på köpbeteende, detaljhandelsföretag och köpcentrum. Mitt bidrag kommer vara att vaska fram nya affärsmöjligheter för köpcentrum och fastigheter i den digitalt omvälvande marknad vi ser idag, säger Monica Bruvik.

Felix Åberg kommer senast från tjänsten som analytiker och gruppchef på analysföretaget United Minds. Felix har även arbetat på arbetsgivarorganisationen Svensk Handel.

-Med Felix får vi en extra höjd i vår analys och förstärker vårt erbjudande mot datadriven insikt samt även vårt erbjudande mot organisationsvärlden med nationalekonomiska utredningar och analys av lönestrukturer, säger Jonas Arnberg.

- Det ska bli jätteroligt att få analysera handeln igen. Handeln är på en spännande förändringsresa samt sitter på oerhörda mängder data. Adderar man ett politiskt raster ser man snabbt att situationen är komplex, vilket är roligt ur ett analysperspektiv, säger Felix Åberg.

HUI förstärker också med Ola Nevander som idag arbetar på Handelsbanken. Ola kommer att arbeta med våra analyser riktade mot retail och kommer med sin skarpa analys och goda stilistiska förmåga höja kvalitén i HUI:s erbjudande.