Skip to main content

Nyhetsarkiv

Stora skador vid inbrott ordnades snabbt upp av försäkringsbolaget

Ett inbrott som totalförstörde delar av byggnaden, kunde ha inneburit mycket jobb och tappad försäljning för Nemrud ”Nisse” Baranto. Men tack vare snabbt agerande från försäkringsbolaget och bra villkor i avtalet, klarade han sig relativt helskinnad ur den jobbiga händelsen.

- Skaffa den här försäkringen om ni inte redan har den, uppmanar han nu alla sina kolleger runt om i landet.


Nisse driver Industrigrillen i Högsbo, Göteborg. Ett gatukök med servering som ligger i ett industriområde. Han har öppet måndag till fredag från klockan 5 på morgonen till 16 på eftermiddagen. Under denna tid är försäljningen intensiv. Dels av det traditionella sortimentet men också av baguetter och dagens rätt.

Han har varit medlem i Convenience Stores Sweden i många år och haft vår speciella medlemsförsäkring genom Adekvat Försäkring i fem år. När han tecknade den fick han inte bara en bra premie. Det blev också bättre villkor.
En vinternatt för ett par år sedan bestämde sig några för att göra inbrott i Industrigrillen. De drog loss gallren med lastbil och ryckte så att både fönster och fasad kraschade. Det blev helt enkelt ett stort hål i väggen till serveringen.

- Det enda de fick med sig var växelkassan och lite cigaretter, suckar Nisse och berättar att larmet till polisen hade gått klockan 2.

- Jag åkte dit, vi täckte med plast, jag planerade för att åka och handla virke och väntade tills klockan blev 8 så att jag kunde ringa till Adekvat som då skickade mig direkt till försäkringsbolaget Svedea.

Det var då det helt plötsligt blev så bra som det kan bli i ett läge som detta. För Svedea sa bara att ”vi fixar allt, du behöver inte gå ut”. Och bara någon timme senare var snickare och byggfirma på plats. Efter två veckor var byggnaden helt återställd och det gick bra att jobba under tiden. Redan samma dag faktiskt.

- Jag hade aldrig kunnat drömma om att det skulle gå så snabbt och bra. Jag fick även full täckning för mina kostnader så bättre försäkring kan man inte ha, säger Nisse som avslutar med en liten ”bonusberättelse”.

- Jag köpte loss min leasade firmabil och kollade runt för att försäkra den. Mellan 7 och 10 000 kronor skulle det kosta. Kom då på att jag kunde ringa Adekvat som genom fullmakt hjälpte till direkt och ordnade en motsvarande försäkring för 4 500 kronor.

I avtalet med Adekvat ingår även bland annat försäkring för företagsägda tjänstebilar och om du nu känner att du vill veta mer och få kostnadsfria beräkningar och förslag, så kontakta dem på 0470-70 40 50 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. På www.conveniencestores.se finns mer att läsa under ”medlemsförmåner/försäkring” och du kan även fylla i en offertförfrågan där.