Skip to main content

Nyhetsarkiv

Nu är det avgjort! Här är finalisterna i SM Unga Bagare 2018

För att uppmärksamma och hylla branschens unga bagare anordnar branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer sedan 1990 årligen tävlingen SM Unga Bagare. Nu är finalisterna för 2018 utsedda och konkurrensen är vassare än någonsin. Elva skickliga bagare gör upp om titeln Svensk Mästare för Unga Bagare den 14 mars i Göteborg.
Under fem intensiva timmar ska de visa prov på hantverksskicklighet genom att skapa smakfulla bakverk i fem olika kategorier: matbröd, frukostbröd, vetebröd, wienerbröd och en skulptur av bröd eller en tårta. För att kamma hem vinsten krävs dessutom både innovation och ett öga för vacker estetik.

De elva finalisterna tävlar om titeln Svensk Mästare för Unga Bagare, men tävlingen kommer vara en milstolpe i karriären för fler än vinnaren. De bagare som placerar sig på första till fjärde plats blir nämligen uttagna till det internationellt framgångsrika Juniorbagarlandslaget som senare i år ska tävla i VM för Unga Bagare. Första- och andrapristagaren belönas dessutom med en fyra dagar lång inspirationsresa i Europa tillsammans med välrenommerade personer i branschen.

– SM Unga Bagare är verkligen en tävling för framtiden! Bland de bagare som deltagit tidigare år har vi sett många utvecklats till stjärnor inom yrket och många har också vunnit tävlingar såväl hemma som internationellt. Vi anordnar SM Unga Bagare för att ge unga svenska bagare den uppmärk-samhet och plats de förtjänar eftersom de är en viktig resurs för bageribranschen i Sverige, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, arrangör av tävlingen SM Unga Bagare.

Juryordförande för tävlingen är konditormästare Peter Halldén. SM Unga Bagare arrangeras under SM-veckan i Göteborg parallellt med Skolmästerskapen och Årets Bagare. Sponsorer är KåKå, Nord Mills och Sveba Dahlén.

Här är finalisterna:

Martina Andersson, 21 år, från Värmdö. Arbetar på Brioche.
Lisa Linghäll, 21 år, från Kristianstad. Arbetar på Ninas Konditori.
Montadar Kanbar, 21 år, från Spånga. Studerar på Yrkeshögskolan i Kristianstad.
Jennie Svensson, 19 år, från Fjälkinge. Studerar på Yrkeshögskolan i Kristi-anstad.
My Lindqvist, 20 år, från Borlänge. Studerar på Yrkeshögskolan i Kristianstad.
Lisa Linghäll, 21 år, från Kristianstad. Arbetar på Ninas Konditori.
Jennie Svensson, 19 år, från Fjälkinge. Studerar på Yrkeshögskolan i Kristi- anstad.
Patricia Eren, 19 år, från Södertälje. Studerar på Yrkeshögskolan i Kristianstad.
Maja Westlund, 22 år, från Djurås. Arbetar på Bullar & Bröd Stenugns- bageri.
Gabriel Olsson, 19 år, från Kristian-
Lovisa Wiksten, 22 år, från Borås. stad. Studerar på Yrkeshögskolan i Arbetar på Bakery & Spice. Kristianstad.
Amanda Andersson, 22 år, från
Emelie Morelius, 19 år, från Avesta. Nacka. Arbetar på Vår Gård. Studerar på Yrkeshögskolan i Kristianstad.