Skip to main content

Nyhetsarkiv

Elbilar för barn - årets trend på Blocket 2017

När Blocket summerar privathandeln för barnartiklar 2017 kan man se att Polarn O. Pyret, Lego och Emmaljunga ligger fortsatt kvar i toppen över mest sökta barnprodukter. Nya trender man kan se är att svenska barnvagnsmärken och elbilar för barn har ökat i popularitet.

Barnfamiljer hör till de mest frekventa Blocketanvändarna. Under 2017 sålde svenska folket i snitt över 8 000 barnartiklar och leksaker varje månad. Snabbast sålde bilbarnstolar och barnmöbler. Sett till söktrender har elbilen klättrat upp till tredje mest efterfrågade leksak.

– Den hederliga trampbilen har fått konkurrens av den fyrhjulsdrivna elbilen för barn som är fullt utrustad med ledbelysning, MP3-ingång, stötdämpare och läderklädsel. Svenska folket är väldigt bilintresserade vilket nu verkar smitta av sig på barnen, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket.

Privathandeln av barnvagnar visar en lojalitet till svenska varumärken. Under 2017 var hälften av de tio mest populära varumärkena svenska i och med att svenskgrundade Thule för första gången klev in på listan.

– Svenska föräldrar vill känna sig trygga med att barnvagnen är designad och tillverkad för att klara svenskt klimat och levnadsstil. Kanske är det just därför svenska tillverkare är populära. Vi ser även att Thule för första gången kvalar in i på topplistan - känd för att utforma vagnar för aktivt friluftsliv. Hälso- och outdoor-trenden är stark i landet, säger Linnéa Aguero.

Mest sökta leksakerna på Blocket 2017:
1. Lego
2. Brio
3. Elbil
4. Dockskåp
5. Dockvagn
6. Bil
7. Duplo
8. Kök
9. Traktor
10. Barbie

Mest sökta barnvagnsmärken på Blocket 2017:
1. Emmaljunga
2. Bugaboo
3. Brio
4. Kronan
5. Britax
6. Stokke
7. Baby jogger
8. Teutonia
9. Crescent
10. Thule