Skip to main content

Nyhetsarkiv

Branschmässa med inspiration och vinnare

Fastfood&Café/Restaurangexpo i Malmö i månadsskiftet januari-februari samlade närmare 4 200 fackbesökare som fick ta del av över 150 utställares nyheter och produkter. Convenience Stores Sweden fanns som vanligt på plats med information om medlemskap, förmåner och aktiviteter.Det blev två dagar med trendspaningar, nyheter, kunskapsutbytande, inspiration och nätverkande. Seminarierna var många och intressanta och arrangören lyckas även få till tävlingar och workshops som håller bra klass. När man besöker en mässa som denna ska man kanske inte första hand inte ha inköps- eller nyhetsfokus. Utan helt enkelt ta det som ett tillfälle att lyfta blicken från vardagen.

- Vi är väldigt glada och nöjda med dessa två dagar. Det är alltid lika roligt att se och höra att våra utställare är nöjda samt att de tycker vår mötesplats är viktig för branschen, säger Emelie Avesand, projektledare för mässorna.

Mässornas tema för 2018 var nyheter vilket återspeglades i hallen bland utställarna, seminarierna och aktiviteterna. Bland annat stod Johan Åkesson från Sprillo på scenen och presenterade branschens trender, Lennart Wallander från Food & Friends var på plats som vanligt och bjöd på fler ”flugor” samt att han även intervjuade Markus Aujalay om de gastronomiska trenderna. På scenen kunde vi även få se Malin Eriksson från Ica som pratade om ”Framtidens mat” samt Fredrik Ahlengärd från OKQ8 som pratade om det nya ”Food on the g(r)o(w)”.

I Convenience Stores Swedens monter fanns Maria Mannebratt på plats tillsammans med Roland Östin och Marsha Ng från The Payment House som är en av vår organisations många samarbetspartners.

- På en mässa som denna informerar vi främst om våra olika förmåner kring betalningar och försäkringar samt om våra onlineutbildningar på hygienområdet och vår app för egenkontroll, säger Maria som tyckte att placeringen intill seminariescenen var bra.

- Då kunde man ju själv se och höra ett och annan mellan varven.

Fast Food Magazine höll sin årliga Fast Food Awards där de stolta vinnarna namngavs, bland annat i de olika kategorierna:

  • Årets Coffeeshop blev Johan & Nyström, Norrlandsgatan i Stockholm. Övriga nominerade var Babettes Kafferie i Linköping och Black Coffee i Kalmar.
  • Årets leverantör blev Karma. Duni Amazonica och Oumpf from food for progress var också nominerade.
  • Till Årets Kombo utsågs inte Subway och Wellme, men väl 7-Eleven.
  • Årets hjärta, som kan vara både företag och person, blev Per-Gunnar Hansson från Villman & Co. Striden stod mellan honom, Panicsupper och Taku Taku.
  • Årets streetfood-klassen togs hem av Jinx Food Truck i Göteborg med Jammin Jamaican Soulfood och Nordic Street Food som medtävlande.
  • Årets briljanta idé hade, enligt juryn, SJ 100% ekologiskt på tåget. Asylodlarna och Duni var mednominerade.
  • Rebel Kitchen, Taku Taku och Totemo Ramen var nominerade i klassen Årets Fast Casula som togs hem av Taku Taku.

Fastfood&Café/Restaurangexpo arrangeras nästa gång i Malmö den 29-30 januari 2020. Däremellan gör mässorna ett stopp i Stockholm den 30-31 januari 2019 och Göteborg den 11 -12 september 2019.