Skip to main content

Nyhetsarkiv

Gulf Härnösand blev Årets Convenience-butik

Vinnarna 450

Det blev en tjejtrio - Kristina, Angelica och Sophie Engström – innehavare av Gulf i Härnösand, som i går kväll fick ta emot utmärkelsen Convenience Retail Awards. De fick den för sin extrema kraft och framåtanda. För att de ändrat inriktning men ändå lyckats behålla ursprung och för sina satsningar på framtidsinriktade och kundanpassade lösningar.

Convenience Retail Awards delades ut på den stora galan i samband med Axfood Närlivs Servicehandelsdagar i Göteborg den 15-16 april. Vinnarna var nominerade även förra året, berättar Bengt Hedlund, vd i branschorganisationen Convenience Stores Sweden som delar ut priset.

- Vi vet genom bland annat årliga kundundersökningar att måltidslösningar är det som efterfrågas idag. Vi vet också att rätt satsningar på det området leder till lönsamhet och därmed möjlighet att ytterligare utveckla sina affärer. Därför känns det helt rätt att få ge priset till de här företagarna som hela tiden går från klarhet till klarhet.

Mor och döttrar Engström framhåller två viktiga förutsättningar för att de har kunnat få den här utmärkelsen.

- Vi älskar att jobba har alltid varandra att bolla idéer med. Dessutom har vi underbara kunder som hela tiden peppar oss att hitta på nya lösningar. Att vi de senaste åren fått uppmärksamhet i branschen för vår semmelförsäljning och våra utbyggnadsplaner, har också taggat oss, säger Kristina, Angelica och Sophie som är långt ifrån klara med sin utveckling och lite hemlighetsfullt antyder att det kommer mera.

- Vi har faktiskt en ganska stor nyhet på gång!

Motiveringen till att just Gulf Härnösand får denna utmärkelse i år lyder som följer:

Med en rakt uppåtgående försäljningsutveckling har de här företagarna lyckats skapa en verksamhet som saknar motstycke i den del av branschen som de verkar i. Varje år slår de nya rekord samtidigt som de bygger vidare för att sälja det som kunderna efterfrågar. Genom en nyligen genomförd ombyggnad har de på ett unikt sätt visat att en gammal bilverkstad mycket väl kan bli ett supermodernt restaurangkök. För övrigt säger vi bara: 40 000 semlor på fyra månader!

Av totalt 19 anmälda rörelser blev tre nominerade. Utöver Kristina, Angelica och Sophie Engström i Härnösand var det Martin Butfors-Johansson, Sega Gubben i Göteborg samt Pernilla Jansson och Peter Zetterlund, Circle K Nobelplan Karlstad. Själva priset är att få följa med på den studieresa som Convenience Stores Sweden arrangerar nästa år. Exakt vart den kommer att gå är ännu inte bestämt. De senaste årens resor har gått till London, USA, Irland och Amsterdam.

Ett större reportage om Gulf Härnösand finns att läsa i kommande nummer av tidningen Convenience Stores News.

Det är nu sjätte året i rad som Convenience Retail Awards delas ut. Tidigare mottagare är:

Ghassan Ghaziri, Sialandet i Ullared (2012)
Ida Collin, Norråkers handel i Norråker (2013)
Paula Palmqvist, Frendo i Perstorp (2014)
Ulf och Helena Göök, Korv me mos i Tvååker (2015)
Mattias Skånberg, Gulf i Nol (2016)
Caritha och Mats Ekdahl, Pressbyrån Bromma avgångshall (2017)