Skip to main content

Nyhetsarkiv

Lekia rivstartar 2019 med många nya butiker

 450

Nya etableringar i kombination med att man tar över en del av de nedlagda BR-butikerna, både i Sverige och Norge. Lekias franchisetagare är helt klart på offensiven.
- Vi tror på den fysiska butiken som ett viktigt format i vår
omnikanalssatsning och siktar på att öppna ett stort antal butiker i viktiga handelsområden, säger Lekias vd, Baldvin Georgsson.

Som en första av många kommande butiksöppningar så har Lekia skrivit kontrakt med Vasakronan för att etablera en ny leksaksbutik på Triangelns Köpcentrum i Malmö.

- Vi är väldigt glada för att öppna en bra fackhandelskedja för leksaker i centrala Malmö. Genom att öppna just här når vi en stor del av vår målgrupp och ökar samtidigt vår marknadsandel i Malmö. Nu har Lekia snart tre butiker i Malmö. Sedan tidigare finns vi på Mobilia och Emporia, säger Baldvin Georgsson.

Anders Andersson kommer tillsammans med sin handlarkollega Marcus Andersson att driva butiken. Förutom Emporia och Triangeln i Malmö som de äger tillsammans, så har de även egna Lekiabutiker i Helsingborg, Löddeköpinge, Halmstad och Lund. Marcus kommer dessutom att ta över BR-butiken i Lund.

- Efter vår gemensamma framgång på Emporia, så hade vi bestämt oss för att öppna i centrala Malmö. När den här lokalen blev ledig fanns där inga tvivel om att läget är perfekt. Vi kommer att öppna den nya butiken under våren, säger Anders Andersson.

I Göteborg med omnejd satsas det också rejält. Under våren öppnar Lekia på Frölunda Torg och i Kongahälla Center. Nyligen öppnade man också dörrarna till en butik i Lerum.

- Vi är väldigt nöjda med de här tre etableringarna som kompletterar våra befintliga butiker i Göteborgsområdet. Idag finns Lekia även på Femman i Nordstan, Mölndal och Kungsbacka, säger Baldvin Georgsson och berättar att året har börjat försäljningsmässigt bra för kedjan.

- Med de nya butikerna så kommer vi att ta ytterligare marknadsandelar. Lekia kommer att finnas på viktiga lägen i Göteborg.

Ägarduon Angela och Katarina Glans som tillsammans driver Lekia i Stenungssund och Mölndal hade redan planer på att öppna på Kongahälla centrum i mars när lokalen blev ledig på Frölunda Torg.

- Det fanns inget att tveka om när ett sådant tillfälle gavs. Frölunda Torg är ett fantastiskt handelscentrum. Nu jobbar vi stenhårt för att komma i gång till våren. Arbetet med profilering för att bygga en riktigt bra leksaksbutik och familjeupplevelse är igång. Nu letar vi bara efter duktig personal, men det lär inte vara några problem! Det finns så mycket duktigt folk som behöver jobb säger Angela Glans.

Butiken i Lerum öppnade i januari som Lekia och har tidigare ingått i en annan leksakskedja. Ola Ahlsén är ägare av både Alingsås-butiken och Lerum butiken.

- Vi ser en fortsatt positiv utveckling av att sälja leksaker till alla barn i Lerum och med Lekia så står vi trygga in i framtiden, säger Ola Ahlsén.

Efter Top-Toys konkurs är det huggsexa bland konkurrenterna om bolagets butikslägen. Lekia-skyltar kommer att dyka upp på följande platser under april-maj: Nacka Forum, Fredrik Björk som driver Lekia Sickla, Asecs Jönköping, Marcus, Henrik och Frederik Lager som sedan tidigare driver Lekia Jönköping och Vetlanda, Tuna Park Eskilstuna, Nicklas Petersson som även driver Lekia Köping, samt Gränden i Linköping, Martin och Marina Svensson som även har tre butiker i Norrköping, två i Motala, två butiker i Linköping och en i Örebro. Lekia Gränden i Linköping har redan öppnat.

I Valbo utanför Gävle öppnar Thomas Westerdahl en ny Lekia. I somras tog han över Lekia-butiken på Hemlingby i Gävle. Dessutom har han butiker i Söderhamn och Huddiksvall.

– Jag tror fullt och fast att det finns plats för fler fysiska butiker, säger han till Arbetarbladet.

Den växande e-handeln skrämmer honom inte.

– Jag tror att barn vill känna och klämma och uppleva en leksaksaffär. Jag tror aldrig att den känslan går att ersätta på nätet.

I centrumet Liljeholmstorg i Stockholm är det Peter Stenlund som öppnar Lekia i en före detta BR. Sedan tidigare driver han sex butiker i Storstockholm, Bromma blocks, Kungens kurva, Tyresö, Värmdö, Åkersberga och i Arninge.

– Det blir ett noga utvalt sortiment med högt lekvärde för barn i alla åldrar. Vi tror att det är viktigt för barns utveckling att leka med leksaker och därför vill vi särskilt kunna erbjuda ett alternativ till digitala skärmar, säger han till Citycon.

Utöver detta blir det Lekiabutiker på tre platser i Stor-Oslo (två av dessa är redan öppna), tre i Bergen och en i Finnmark. I Oslo är det två före detta BR-butiker som övertas.