Skip to main content

Nyhetsarkiv

Ny sajt för handelns samlade statistik

I torsdags lanseras handelsfakta.se; sajten som på ett lättanvänt och interaktivt sätt samlar statistik som rör handeln.

Sajten innehåller diagram, kartor och tabeller som kan modereras utifrån exempelvis bransch, region, antal butiker och antal anställda.

Statistiken uppdateras kontinuerligt och kompletteras med analyser av sajtens olika temaområden.

Hemsidan riktar sig till användare på alla nivåer: från forskare till skolelever, lärare och alla som arbetar i och kring handeln.

Sajten innehåller bland annat statistik om detaljhandelns månatliga försäljning, data från databasen Handeln i Sverige, från Butiksdatabasen liksom data från externa datakällor som SCB, Eurostat och Konjunkturinstitutet.

Handelsfakta.se finansieras av Handelsrådet och drivs av HUI Research.

– Handelsfakta.se illustrerar handelns betydelse och samhällsbärande funktion. Genom att samla den handelsstatistik som tidigare presenterats i olika databaser på ett ställe skapas en gemensam utgångspunkt för analys och utveckling av handeln, säger Handelsrådets vd Mats Johansson och fortsätter:

– Handelsfakta.se kommer att kunna komma till stor användning som underlag för företagsutveckling, samhällsplanering, handelsforskning och gymnasiala handelsutbildningar.