Skip to main content

Nyhetsarkiv

Bagare ger ut nakenkalender

FRAMSIDA

Nu bjuder några av landets främsta bagare på mer än bara smakfulla bakverk. I en ny kalender klär 14 manliga bagare och konditorer från Umeå i norr till Kristianstad i söder av sig nakna till förmån för välgörenhet.


Bagarkalendern 2012 är framtagen av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer på intitiativ av Ellinor Isaksson, ägare till Chokladfabriken och en av de 500 medlemmarna. Förtjänsten från försäljningen av kalendern går till Hjärnfonden.
De 12 smakfulla och humoristiska nakenbilderna är tagna i bagarnas och konditorernas arbetsmiljö av fotograf Axel Engelberth.
– Det börjande som en galen idé – jag blev inspirerad av filmen Kalenderflickorna – och slutade som ett välgörenhetsprojekt för Hjärnfonden. Jag lider själv av migrän och ville göra en insats för att stödja forskning kring vårt viktigaste organ – hjärnan, säger Ellinor Isaksson.
Hjärnfondens vision är att ingen ska behöva lida av sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar i hjärnan. Gåvor till Hjärnfonden bidrar genom forskning till liv och livskvalitet för drabbade och deras familjer. Bagarkalendern 2012 ges ut av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arbetar för att göra det lättare att driva bageri och konditori.
- Kalendern sätter fokus på personalen på bagerier och konditorier vilket är viktigt då de gör ett fantastiskt jobb – de skapar vackra och goda bakverk som skänker njutning till kunderna. Med Bagarkalendern vill vi visa upp bagarna bakom baguetterna! säger Martin Lundell, vd på Sveriges bagare & konditorer och tillägger för säkerhets skull:
- Bli inte besviken om du besöker någon av bagarna i kalendern och de har bagar- eller konditorrock på sig. Reglerna om klädsel i livsmedelsproduktion tillåter inte nakna människor, så de har gjort ett undantag för den här kalendern och välgörande ändamål!