Skip to main content

Nyhetsarkiv

"Sparkdräkt" kan bli årets julklapp

 

En sparkdräkt för små och stora är favorit att bli Årets julklapp i Sverige. Det står klart när spelbolaget Paf nu offentliggör årets förhandstips.
Utmanar om den åtråvärda utmärkelsen gör kaffemaskinen.

Inte sedan 2003, då mössan utsågs till Årets julklapp, har paketen varit mjuka. Men i år är det dags igen, om man får tro oddsen hos det åländska spelbolaget Paf. Favorit att utses till årets julklapp är den så kallade Jumpsuiten, som finns i märken som Onepiece och Zipperall. Plagget är en overall med huva, som passar vuxna och barn.

- I dessa fredagsmystider är jumpsuiten en perfekt julklapp. Den gjorde entré på marknaden förra året, men har slagit igenom på allvar i år, säger Pafs PR-chef Anders Sims.

Som vanligt finns det gott om teknikprylar bland utmanarna.

- Visst är svenskarna ett pryltokigt folk, men med tanke på att surfplattan blev Årets julklapp i fjol får elektroniken stå åt sidan i år.

Den främsta utmanaren är dock en hård julklapp: kaffemaskinen.
Nespressobryggaren har blivit oumbärlig för många och espressomaskinerna dominerar i köksbutikerna, säger Anders Sims.

Den som vill få bra utdelning på vadslagningen kan lägga en slant på "städhjälp".

- Jag tror att Årets julklapp blir något som hjälper oss att slappna av. Därför är årets högoddsare, städhjälp, faktiskt inte helt otänkbar.

Paf är det spelbolag som började sätta odds på Årets julklapp och gör det nu för fjärde året. Förra året var surfplattan oddsfavorit hos Paf, vilken också utsågs till Årets julklapp.
Hur väl årets odds stämmer vet vi i slutet av november då Handelns utredningsinstitut meddelar vad som är Årets julklapp, baserat på följande kriterier:

  • Produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året.

  • Produkten ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter.

  • Produkten ska representera den tid vi lever i.