Skip to main content

Nyhetsarkiv

Brios nya tågbana blev Årets Leksak!

MetroRailwaySet

Det blev en klassiker med nytänkande som av leksaksbranschens jury utsågs till Årets Leksak 2011. Brio tog hem priset för sin innovation Metro Railway set.

För att delta i tävlingen måste produkten uppfylla de krav och normer som finns på säkerhet och tillverkning samt vara av god kvalitet, ha ett högt lekvärde och gärna kunna utvecklas eller kombineras med andra leksaker. Den ska också vara en nyhet eller ha skapat ett nyväckt intresse.

Juryns motivering:

Brio har vidareutvecklat det klassiska tåget in i nutiden. Den traditionella leksaken möter nutidens behov av transport. Brios tågset skapar kreativ lek som utvecklar barns fantasi.

Brio tog emot nyheten med glädje:

- Vi är oerhört glada och stolta över att vårt Metro Railway set blivit utsett till Årets Leksak. Det är en lång process att produktutveckla leksaker och därför känns det extra roligt när leksaken tas emot så som man hoppats. Brios Metro Railway set är en modernisering av den klassiska järnvägen och tanken är att man ska kunna bygga ut sin tågvärld för att göra leken ännu större och mer spännande, säger produktchefen Michael Heun.

De andra nominerade till Årets Leksak 2011 var Cars 2 R/C bil från Simba, FurReal Friends Cookie My Playful Pup från Hasbro och Ninjago från Lego.

Årets jury :

Martin Svensson Lekhuset Norrköping, Christina Dahlström Lekia Sickla, Thomas Westerdahl Barnens Hus Söderhamn och Torsten Liljeberg Liten blir Stor i Örebro.