Skip to main content

Nyhetsarkiv

650 butiker säljer cykel med abonnemang

Fast månadskostnad i tre år, årlig service och stöldförsäkring. Lagom till våren ska 650 handlare erbjuda abonnemang på cykel ungefär som när man köper en mobiltelefon!

Smart Safety i Helsingborg, som ingår i danska assistansbolaget Falck, planerar att starta försäljning av cyklar med abonnemang.

Sverige blir den första marknaden i Norden där cykelhandlare kan sälja en ny cykel med fast månadskostnad inklusive service och försäkring i tre år.

Vd för Smart Safety, Peter Falk, ser gärna att cykeln, precis som mobiltelefonerna, blir mer modebetonade.

Med ett abonnemang slipper kunden en relativt hög kapitalkostnad och förhoppningsvis kommer handlarna att sälja fler cyklar. När kontraktstiden går ut kan kanske handlarna erbjuda ett förmånligt inbyte/utbyte av cykeln.

En cykel, inklusive trygghetspaketet, som kostar 5 000 kronor kommer att kosta ca 200 kronor i månaden i 36 månader.

Lockbetet för handlarna är återkommande cykelkunder och en ökad försäljning. Våra cykelkunder idag köper dyrare cyklar än tidigare och myndigheterna blir mer och mer medvetna om den starkt ökande cykeltrenden och arbetar för att förbättra infrastrukturen för cyklisterna.

- Under 2011 såldes cirka 550 000 nya cyklar enligt Svensk Cykling. Kan vi öka det antalet ytterligare är det jättebra. Om den här idén kan leda till en ökad försäljning för våra medlemmar och branschen är vi positiva, säger Berit Gibbs, vd på branschorganisationen Cykel Motor och Sportfackhandlarna.

- Det är uppfriskande och spännande med nya idéer och det ska bli intressant att se utfallet av denna. Det här är ytterligare ett exempel på det stora intresset för cykling och cyklar. När efterfrågan ökar kommer också olika erbjudanden, säger Klas Elm, ordförande i Svensk Cykling.