Skip to main content

Nyhetsarkiv

Hon är vår bästa unga bagare!

 

susanna soderman-1

Tolv skickliga finalister gjorde härom veckan upp om förstapriset i SM Unga Bagare 2012 och årets vinnare är Susanna Söderman från Hedemora. På andra plats kom Linn Danielsson från Dala-Järna och på tredje plats Didrik Persson från Sjöbo.

SM Unga Bagare avgjordes i en fem timmar lång tävling på Ester Mosessons Gymnasium i Göteborg. De tävlande bakade franskbrödsbullar, vetebrödsbullar, wienerbröd och matbröd samt ett dekorbröd eller en tårta efter egna recept. Med kreativitet, kunskap och passion för sitt hantverk skapade de tävlande såväl smakrika som vackra bröd. Allra bäst lyckades Susanna Söderman från Hedemora, bagare på With Brød och Kaffe i Tønsberg, Norge.

- Årets tävlande har verkligen imponerat på mig. Allt fler unga visar intresse för bagaryrket och vill tävla för att bli en bättre bagare och visa upp sin kunskap och sitt hantverk. Jag ser fram emot EM senare i år då Sverige har stora chanser att gå långt. Våra svenska unga bagare håller internationell klass, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerar SM Unga Bagare.

Juryns motivering:
Vinnaren höll en jämn och hög kvalitet med genomgående vackra bakverk i kombination med ett proffsigt arbetssätt. Årets vinnare flätade ihop kunskap med nya former.

– Jag är otroligt glad över att vinna SM Unga Bagare, det känns helt fantastiskt! Jag brinner för att baka och att lyckas i SM Unga Bagare är en otroligt bra början på karriären. Nu vill jag fortsätta att växa och utvecklas, säger Susanna, vinnare i SM Unga Bagare 2012.