Skip to main content

Nyhetsarkiv

Ghassan Ghaziri i Ullared blev Årets Servicehandlare

Vinnaren Ghassan_Hemsidan

I samband med Servicehandelsdagarna i Jönköping delade branschorganisationen Svensk Servicehandel & Fast Food i söndags för första gången ut ett pris som årets servicehandlare. Mottagare av Convenience Retail Award blev den unge entreprenören Ghassan Ghaziri från Falkenberg.

Ghassan Ghaziri är 26 år och har jobbat som egen företagare inom servicehandels- och fast foodbranschen sedan han var 15 år. Han har med egen kraft öppnat olika verksamheter och lanserat nya koncept med stor framgång. Under senare år har han också blivit en förebild för ungdomar som vill driva idéer och starta företag.

Han driver idag två rörelser, en sommarglasskiosk vid Skrea Strand i Falkenberg samt SiaLandet i Ullared. Det är i den sistnämnda gatuköks- och glassrörelsen som han gjort sig ett namn som en driftig och framåt företagare.

- Vi är glada att detta första år kunna ge vårt pris till en ung företagare som på ett mycket positivt sätt personifierar branschen. Ghassan är heller inte med i någon kedja utan jobbar på egen hand tillsammans med sina leverantörer, säger Bengt Hedlund, vd i Svensk Servicehandel & Fast Food.

- Jag är mycket glad över både utmärkelsen och priset. Det blir ännu roligare att fortsätta satsa och utveckla verksamheten. Det känns också bra att mina kolleger runt om i landet ser att det finns chans att få utmärkelser av det här slaget, säger Ghassan Ghaziri.

Priset är en resa till London för att studera servicehandeln där tillsammans med gruppen Convenience Stores Sweden som består av representanter för de stora grossisterna, kedjorna och branschorganisationerna.

- Jag ser mycket fram emot det, säger Ghassan Ghaziri.

Så här löd motiveringen:

Ghassan Ghaziri har under de senaste åren byggt upp och utvecklat en verksamhet som väl tagit vara på möjligheterna i servicehandels- och fast foodbranschen. Han har visat ett ungt och framåtblickande entreprenörskap genom att ta initiativ till etableringar och utveckla egna koncept samtidigt som han har haft kundkontakt och service som sin främsta drivkraft. Hans företagande har dessutom bidragit till att ge en positiv bild i media av en bransch i förändring.