Skip to main content

Nyhetsarkiv

Hamburgerkedja klimatkompenserar med 70 000 träd i Afrika

 

Som ett led i att bli klimatneutrala har Max Hamburgerrestauranger planterat fler än 70 000 träd i Afrika under 2011. Genom detta klimatkompenserade man inte enbart för sin egen verksamhet utan även för hela leverantörsledet. I Max Klimatbokslut för 2011 framgår det att hamburgerkedjans leverantörer står för 97,6 procent av dess klimatpåverkan, medan Max egen verksamhet endast står för 2,4 procent.

- Så vitt vi vet är vi en av få att klimatkompensera för hela leverantörsledet. För oss känns det lika naturligt som att vi arbetar nära våra leverantörer för att på bästa sätt minska matens klimatpåverkan, säger Richard Bergfors, vd på Max Hamburgerrestauranger.

Sedan hamburgerkedjan började klimatmärka sin meny har gästernas köpbeteende förändrats. Idag säljs det 28 procent mer av klimatvänliga produkter än när märkningen introducerades 2008.

Genom sitt mångåriga miljöarbete har Max fått ett flertal erkännanden. Enligt Sustainable Brands 2012 hamnar Max på en förstaplats inom sin egen bransch och det 18:e mest hållbara varumärket i Sverige. När svenska folket får säga sitt är Max det företag de främst kopplar ihop med miljön, enligt en Novusundersökning från 2011.

- Vi har fått många fina utmärkelser för vårt hållbarhetsarbete och det är otroligt roligt men även väldigt motiverande. Vi var bland de första i Sverige med att ge ut ett klimatbokslut samtidigt som vi troligen är den enda snabbmatskedjan i världen som gör det, säger Richard Bergfors.

För mer information om hur Max klimatmärker och för hela klimatbokslutet för 2011, vänligen se www.max.se/miljo