Skip to main content

Nyhetsarkiv

Årets Leksak heter Monster High

 

MonsterHigh

Årets Leksak är utsedd. Den heter Monster High och är en produkt som särskilt vänder sig till de lite äldre tjejerna.
App Gear och Eco Farm, heter vinnarna i våra två nya klasser: Årets innovativa Leksak och Årets miljösatsning.

Monster High har varit en stor hit världen över och som väntat även i Sverige. Den står för något nytt och har tagits emot med stort intresse av de lite äldre flickorna som mer eller mindre lämnat de traditionella leksakerna bakom sig. Produkten var en stor försäljningsframgång under förra året och som det ser ut just nu kommer den att överträffa alla förväntningar för innevarande år.

- Monster High är en skola där eleverna är barn till kända klassiska film- och historiemonster. Dessa "monsterelever" finns nu representerade som omåttligt populära, coola och läskigt modemedvetna tjejer/dockor, säger Anders Tropp, Sales Director på Norstar AB.

Juryns motivering lyder som följer:

En produkt som höjt lekåldern rejält för flickor som de senaste åren tenderat att lämna leken tidigare och tidigare. Årets nyhet, ett trendigt set där dockan kan sättas ihop på 250 olika sätt ligger helt rätt i tiden.

Årets innovativa Leksak – App Gear från Cbiz – är ett nytt sätt att spela coola spel på smartphones och surfplattor.

- AppGear är en prisvärd produktkategori som "binder ihop" lek och spel med modern teknik på ett spännande sätt med hjälp av QR-tekniken på mobila enheter. Apparna är gratis på Itunes och Android, säger Claes Eriksson vice vd och försäljningschef på Cbiz.

Juryns motivering:

Ett innovativt sätt att kombinera modern teknik med klassiska leksaker. Ett nytt sätt att spela själv eller tillsammans med en eller flera vänner.

Årets miljösatsning inom Lek blev Eco Farm och den beskrivs av Simba Dicke Nordic som en världsnyhet.

- Hela bondgårdsserien Eco Farm är tillverkad av material framställt på stärkelse från bland annat majs och färgat med råvaror från växtriket. Något som gör att varken konserveringsmedel eller lackering är nödvändig. Eco Farm är 100 procent komposterbar, säger Dennis Hedö, Marketing Manager Nordic.

Juryns motivering:

Eco Farm är resultatet av Simbas egen forskning. En bondgårdsserie som är 100 procent nedbrytningsbar och tillverkad av råvaror från växtriket, är ett mycket gott initiativ.

Juryn består av kunniga personer från detaljistledet i branschen: Martin Svensson, Lekhuset Norrköping, Christina Dahlström Lekia i Sickla, Alexandra Synnermark Lekmer, Annika Jagelid Barnas Hus och Torsten Liljeberg Liten blir Stor i Örebro.