Skip to main content

Nyhetsarkiv

Utbildning i leksakers säkerhet

 

Myndigheter och samarbetspartners, bland andra branschföreningen Leksaksbranschen, inbjuder gemensamt till tre dagars utbildning om leksakers säkerhet. Den 3-5 december är de datum som gäller.

Utbildningen vänder sig främst till företagare. Man får möjlighet att ställa frågor som: Hur vet jag om min produkt är en leksak eller inte? Hur ska jag tolka ett visst krav i standarden? Vilken dokumentation ska jag egentligen ha hemma? Vad ska stå i en EG-försäkran om överensstämmelse?

De tre dagarna är separat bokningsbara och kostnadsfria, inklusive lunch och fika. Man kan skicka sina frågor i förhand till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Programmet i korthet:

Måndag 3 december
Utbildning om regler för leksakers säkerhet
Föreläsningar från myndigheter med information om gällande krav för leksakers säkerhet.

Tisdag 4 december
Fördjupad utbildning om standarder och säkerhetsbedömning för leksaker
Två parallella seminarier i mindre grupper ges både på förmiddag och eftermiddag så att du har möjlighet att gå på båda två.
Seminarium 1: Gråzonsprodukter
Seminarium 2: Säkerhetsbedömning och standarder

Onsdag 5 december
Fördjupad utbildning om plastmaterial
Vilka oönskade ämnen behöver man se upp med i leksaker av plast? Vilka plastmaterial kan man ersätta med vilka andra material? Representanter från Swerea och Plast- & Kemiföretagen informerar.