Skip to main content

Nyhetsarkiv

Årets Julklapp 2012 är hörlurarna

Handelns viktigaste försäljningsperiod står för dörren och det är för tjugofemte året i rad dags för HUI Research att utse Årets Julklapp. I år tar vi fasta på den mobila, uppkopplade livsstilen med tillgång till musik, film och nyheter via konsumtionsplattformar såsom smarta telefoner, surfplattor, läsplattor och datorer. Årets vinnare är en förutsättning för att använda den nya tekniken och bättre utnyttja tiden i rörelse. Årets Julklapp 2012 är hörlurarna.

För att erhålla titeln Årets Julklapp ska ett eller flera av följande tre kriterier uppfyllas:
Produkten skall vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse under året.
Produkten skall representera den tid vi lever i.
Produkten skall svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter.

Årets Julklapp 2012 är en symbol för den mobila och uppkopplade trenden, där utbudet av nya tjänster ökat stark och snabbt förändrar konsumenternas beteende. Vi har idag tillgång till musik, film, nyheter och annat direkt i telefonen, surfplattan, läsplattan, datorn eller mp3-spelaren. Vi kan konsumera allt detta på nya platser och på alla tider på dygnet.

Detta förändrade köpbeteende i kombination med stor tidspress gör att konsumenterna vill utnyttja tiden effektivare. Hörlurarna är en förutsättning för att kunna använda den nya tekniken och gör att tiden i rörelse kan utnyttjas bättre. Årets Julklapp 2012 är hörlurarna. Hörlurarna uppfyller alla tre kriterier för Årets Julklapp.

− Hörlurarna fyller inte bara en funktion utan blir allt oftare en del i, och en symbol för, en livsstil, säger Lena Larsson, VD på HUI Research. Lyssna verkar vara det nya läsa och aldrig förr har hörlurarna använts i samma utsträckning eller varit så populära som nu.

Prognosen för julmånaden decembers försäljning är en omsättning på 66 miljarder kronor, vilket innebär en ökning med 1,5 procent jämfört med december 2011.