Skip to main content

Nyhetsarkiv

Nytt år, nya smaker ...

 

Våra två stora "vattenleverantörer", Spendrups och Carlsberg, skjuter av två nyårsraketer redan under årets första vecka. Loka har begåvats med smak av mango och päron medan Ramlösa numera också finns med kiwismak.

Allra först ut, i alla fall med pressmeddelande, var Carlsberg vars PR-chef Henrik Byström berättar att nya Ramlösa Kiwi innehåller endast naturliga smakämnen och att den finns i butik från och med vecka 6. I utvalda butiker dock redan från denna vecka.

- När vi skulle hämta inspiration till den nya Lokasmaken kändes det naturligt att vända blicken mot Asien vars smaker svenskarna har stor förkärlek för. Mangon i kombination med favoriten päron bjuder på sötma kombinerad med friskhet, säger Stefan Santos, marknadschef på Spendrups.

Loka med smak av mango och päron lanserades på 50 cl pet i servicehandeln redan förra veckan. Övriga storlekar och dagligvaruhandeln kommer med i bilden vecka 6. Nytt för i år är att den nya smaken även lanseras på 4 x 150 cl.

Historien kan ni, eller hur? Källan i Ramlösa Hälsobrunn blev genom provinsialläkaren Johan Jacob Döbelius känd redan 1707. 1990 lanserades den första smaksättningen på mineralvattnet, Ramlösa Citrus.

Loka kommer från hälsokällan i Bergslagen dit människor har vallfärdat i flera århundraden för att dricka av det mytomspunna vattnet.

Kampen mellan Ramlösa och Loka är tämligen jämn och ur ett marknadsperspektiv är det positivt att de hela tiden utmanar varandra med nya smaker och förpackningar. Loka har i dag ett litet försprång när det gäller det smaksatta vattnet.