Skip to main content

Nyhetsarkiv

Då äter svensken mer pizza än någon annan dag på året

 

Oxfilé och hummer på nyårsafton i all ära, men dagen därpå är det en betydligt mer anspråkslös maträtt som gäller - nämligen pizza. På bara OnlinePizza.se, som har över 1000 anslutna restauranger i sitt nätverk, ökar försäljningen under dagen med över 100 procent och gör det därmed till den största och mest hektiska pizzadagen på hela året.

– Första januari är årets mest hektiska dag på landets pizzerior. Då går det dubbelt så många beställningar via våra system än normalt. Högst tryck är det mellan 11:00 och 18:00, så vill man beställa då, ska man vara ute i god tid, säger Anders Signell, VD för OnlinePizza.se.

OnlinePizza.se är Sveriges första, och största, rikstäckande internettjänst för beställning och hemleverans av mat och dryck. Tjänsten har över 1 000 registrerade restauranger och ett par hundra tusen användare som kan beställa, betala och få maten hemkörd (eller hämta själv) via sajten. Varje år görs 5 miljoner matbeställningar via tjänsten.

Kebabpizzan är riksfavoriten - efter den egenkomponerade pizzan
Den egna varianten, som i praktiken innebär en pizza helt påhittad av kunden själv eller en redan existerande pizza med viss modifikation, ligger svenskarna varmast om hjärtat och har toppat listan de senaste fyra åren. När det gäller ordinarie pizzor så är Kebabpizzan den stora favoriten följt av Vesuvion, Capricciosan och Hawaiin som även dessa har varit beständiga under en väldigt lång tid. Kebabpizzan, som är populärast, är endast ratad och ersatt av Vesuvion i ett fåtal städer och är ett fenomen som är något vanligare norrut i landet.

För lokal statistik se bilagan "Svenska pizzafavoriter - ett utdrag ur svenska pizzarapporten 2012" på www.onlinepizza.se