Skip to main content

Nyhetsarkiv

Den digitala leksakstrenden består

 

Under den gångna veckan gick världens största leksaksmässa av stapeln i Nürnberg. Där visas det nya och där sätts trenderna. Temat för mässan var "3.0 – The Next Generation" och det handlar naturligtvis om digitaliseringen av leken och leksakerna.

Utgör så kallade iToys en fara eller främjar det barnens kreativitet? Har digitala leksaker speglat en allvarlig trend på marknaden eller är de bara en övergående mediahype?

Ja, så beskrevs temat. Lena Hedö från den svenska branschorganisationen Leksaksbranschen säger så här:

- Precis som förra året så var det kombinationen av applikationer och leksaker som tydligt visade vart vi är på väg. Det känns egentligen ganska naturligt. Man har sin platta eller smartphone med program samt leksaker med digitala och elektroniska komponenter.

Ett seminarium tog särskilt upp den här utvecklingen. Föreläsarna visade bland annat på hur sociala medier kan öka kundlojaliteten.

För övrigt kunde man notera en del intressanta relanseringar med uppgraderade koncept och produkter. Furbien kommer tillbaka, liksom Turtles.

- Jag tror framför allt på Turtles som man har "dammat av" på ett intressant sätt, säger Lena Hedö som avslutningsvis berättar att Spielwarenmesse nästa år ska kompletteras med babyprodukter.

- Man ska bygga en helt ny hall för det ändamålet.

I kommande nummer av tidningen Leksaksrevyn blir det ett stort reportage från Nürnberg.