Skip to main content

Nyhetsarkiv

Det är vi som är Butikerna

 

Serie där vi presenterar våra medlemsorganisationer.


Organisationen

Bowlingföretagarna

Personen

Holger Martinsson, generalsekreterare sedan 2007. Jobbat med bowling sedan 1965, egen företagare i bowlinghallsbranschen 1976 -2006.

Vilka är era medlemmar?

Branschorganisationen startade 1973 och hette då Sveriges Bowlinghallars Förbund. Nu heter denBowlingföretagarna SBHF. Vi har en styrelse om 5-10 personer. Dessutom distriktsföreningar såsom Skånes, Göteborgs, Stockholms, Västergötlands m fl.

Vi har idag 215 medlemshallar av Sveriges cirka 240 och de är spridda över hela landet.

Vilka är de viktigaste frågorna som ni jobbar med idag?

De senaste två åren har vi jobbat mycket med Arbetsmiljöverkets säkerhetskrav på våra anläggningar. Annars jobbar vi för att våra medlemmar som är småföretagare ska få så bra förutsättningar som möjligt såväl administrativt som billiga inköp. Vi har också en egen arbetsgivarorganisation.

Vi har även ett bra samarbete med Svenska Bowlingförbundet som administrerar Bowlingsporten.

Hur ser du på framtiden för er bransch?

Framtiden ser ljus ut för våra medlemmar, speciellt för de som står på flera ben såsom idrott, hall-ligor, pensionärsbowling, skolungdom, barnkalas, discobowling, företagsevenemang mm.

Varför är ni med i Butikerna?

Vi är med i Butikerna för att kunna påverka politiker och beslutsfattare till bättre villkor för småföretagare samt att få bra avtal med våra leverantörer av olika tjänster.