Skip to main content

Nyhetsarkiv

Årets sommarfrimärken med sju sorters småkakor

KakorpC3A5fat 450

Hela svenska folket bakar och bjuder på kafferep med välfyllda kakfat mer än någonsin. Vi vill åter njuta av en kaffe med bakverk till och tillbringa timmar på mysiga och lite gammaldags konditorier. Kaktrenden uppmärksammas nu i och med årets sommarfrimärken: Sju sorters småkakor.

Den 8 maj släppte Posten årets sommarfrimärken med illustrerade småkakor. Idén till frimärkena kommer ur den enorma populariteten som råder kring småkakor. Småkakorna vittnar om en svunnen tid med lyxiga kafferep och välfyllda kakfat. Det är en starkt växande trend kring de angenäma bakverken.

Sveriges bagare & konditorer, som är proffs på fika, välkomnar de nya frimärkena. Även om kakor, fika och tårtor är en ständig trend för branschorganisationen, har det heta uppsvinget i trenden inte gått dem obemärkt förbi.

- Nu vill alla baka och fika med kakfat fyllda med de mumsigaste kakor. Att vara konditor är superhett och vi gläder oss åt att det prestigefyllda hantverket uppmärksammas med årets sockersöta sommarfrimärken, säger Martin Lundell, vd på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, som arbetar för att uppmärksamma yrket och branschen.