Skip to main content

Nyhetsarkiv

"Play Day" tar leken på allvar

I går var Europaparlamentet värd för en debatt bland experter om hur man bäst kan ge barn möjlighet att leka och utvecklas. Den svenska branschorganisationen Leksaksbranschen deltog genom sitt medlemskap i Toy Industries of Europe (TIE).

Svenska EU-parlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt är initiativtagare och tillsammans med TIE hade hon samlat deltagare från olika institutioner för att diskutera och förbättra den allmänna förståelsen för betydelsen av kreativitet och lek i barns utveckling. En färsk undersökning visar att 93 procent av föräldrarna anser att lek är viktigt för barns utveckling.

Evenemanget inleddes av Fredrik Härén, ledande kreativitetsexpert och författare. Han presenterade sina tankar om hur lek och kreativitet gynnar samhället. Därefter följde två paneldiskussioner med experter från olika sektorer för att undersöka vad ett underskott av lek, rekreation och kreativitet kan betyda för Europas framtid. Deltagarna gav också sin syn på vad EU kan göra för att se till att barnen har bättre och fler möjligheter att leka.