Skip to main content

Nyhetsarkiv

Årets Leksak skapar möten!

DisneyInfinity450


Här finns alla möjligheter. Favoritfigurer kan mötas och fantasin stimuleras hos såväl stora som små barn. Årets Leksak 2013 heter Disney Infinity och skapar enligt juryn stora möjligheter till lek på ett helt nytt sätt. Enkelt uttryckt så samlar man på fysiska figurer från några av de mest älskade Disneyvärldarna för att leka och spela med dem i olika former.

Årets Leksak är en utmärkelse med tradition, ända sedan 1961 har den utsetts. Den branschkompetenta juryn har noga sett till att alla kriterier är uppfyllda. Motiveringen lyder som följer:

”Infinity ger alla stora och små barn möjligheten att leka med sina favoritkaraktärer från Disney på ett helt nytt sätt. Varje karaktär har sin värld, men de kan även hälsa på i varandras. Vem är snabbast av Blixten McQueen och Mr Incredible? Och vilket te väljer Jack Sparrow när han fikar hos Askungen?

I takt med att nya karaktärer släpps så kommer oändliga möjligheter till lek på ett helt nytt sätt att skapas. Det är endast fantasin som kommer att skapa gränser.”

- Kalle Lagerroos, Marketing Manager Games på The Walt Disney Company Nordic, är naturligtvis mycket glad över utmärkelsen vilken han beskriver som ett genombrott för en ny typ av lek.

- Disney Infinity kombinerar leksaker med spel på ett nytt sätt. För första gången kan alla samlas i en och samma spelvärld över alla relevanta format på marknaden. Spelarna skapar sedan sina egna världar och äventyr med hjälp av en myriad av innehåll.

Nytt för i år är att juryn förutom Årets Leksak även utsett vinnare i fyra underkategorier där vinnarna är:

Årets Småbarnsprodukt – Lekstubben Nordic Light från Rätt Start

Årets Förskolebarnsprodukt - Disney Princess Sofia den 1:a, Royal Castle från Norstar 

Årets Skolbarnsprodukt - Turtles Basic figures från Norstar

Årets innovativa Leksak – Mindstorms från Lego

Bilder och mer utförlig information finns på www.leksaksbranschen.se