Skip to main content

Nyhetsarkiv

Sveriges första Pop Up Place

Pop up-butiker är ett snabbt växande fenomen som blivit väldigt trendigt, framför allt i storstäder i USA och England. Men Sverige har inte varit långt efter och vi ser fler och fler tillfälliga butiker ta form. I slutet av augusti öppnar Sveriges första Pop Up Place.

Pop Up Place är precis som det låter, en plats och verksamhet som löpande arrangerar olika former av tillfälliga butiker under begränsade perioder. Pop Up Place skapar löpande nya helhetskoncept med unik inredning, marknadsföring, utrustning och personal. Varje konceptbutik är öppen under en begränsad period och konsumenterna får en ny upplevelse varje gång de besöker butiken.

– Det ska vara kul att shoppa! Detta är en plats som hela tiden förändrar skepnad med varierande koncept och innehåll, vilket gör att man vill komma hit ofta. Pop Up Place kommer att vara både en marknadsplats för mindre designers och varumärken och en unik butik för producenter och e-handelsföretag som kanske inte har egna fysiska butiker. Det kan också vara en kanal in för intressanta internationella varumärken som vill testa att etablera sig i Sverige. Eller varför inte en temabutik inför till exempel Fars dag, berättar Sebastian Kjersén, grundare av Pop Up Place.

I slutet av augusti öppnar den första Pop Up Place i en 200 kvm stor lokal i det nyrenoverade Kv. Caroli i centrala Malmö. Konceptet bygger på ett unikt samarbete mellan butiken, fastighetsägaren och designern/företaget som har produkterna.

– Det finns ett stort intresse för den här sortens koncept och vår ambition är att vara nytänkande och ligga i framkant. Det är roligt att Kv. Caroli är första platsen och vi är nyfikna på hur detta kan utvecklas vidare. Detta är något som verkligen ligger i tiden och vi tror att man kommer se mer liknande koncept inom retail framöver, säger Maria Hall-Person, Centrumledare Profi Fastighetsförvaltning.